Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 11-06-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 11.10 uur; (J. Clermonts)

Gister werd door het personeel van het verkeershandhavingsteam in Kerkrade, Landgraaf en Heerlen gecontroleerd. Op de provinciale weg N299 werd een automobilist bekeurd voor verkeersgevaarlijk gedrag omdat hij zijn auto midden op de weg tot stilstand had gebracht en het verkeer tegen hield. Hij wilde hiermee kennelijk het verkeer opmerkzaam maken dat er een controle plaats vond. Zelf verklaarde de man dat hij dit zomaar gedaan had. Dat hij zichzelf en het andere verkeer hiermee ernstig in gevaar bracht realiseerde hij zich niet. Ook bleek tijdens de controle dat een andere weggebruiker niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Verder werden 38 automobilisten verbaliseerd omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 147 waar 100 is toegestaan.
Op de Hamstraat in Kerkrade, de Europaweg en Reeweg in Landgraaf werden respectievelijk 226, 94 en 127 snelheidsovertredingen geconstateerd.
Door de onopvallende motorsurveillant werden op de stadsautoweg (N281) in Heerlen 4 bestuurders bekeurd in verband met grove snelheidsovertredingen. De hoogst geklokte snelheid was 160 km en deze automobilist mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg bovendien een proces verbaal omdat hij het rode verkeerslicht op de Welterlaan negeerde.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Heerlen 11-06-2002 '
Lees ook