Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 14-07-2002 Persberichten District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Klimmen; inbrekers met vuurwapen

Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur hebben twee tot nu toe onbekende mannen ingebroken in een hotel/appartementencomplex aan de Mareheide in Klimmen. Hierbij heeft een van de twee daders met een alarmpistool geschoten op de eigenaar van het complex die door een bewoner was gewaarschuwd en poolshoogte kwam nemen.
Zowel de bewoner als de eigenaar werden in de hal geconfronteerd met de twee inbrekers. Nadat een van de indringers met het vuurwapen had geschoten, kwam het tot en handgemeen, waarbij de eigenaar van het complex licht gewond raakte aan zijn hoofd. Op zeker moment wisten de daders te vluchteen. Van hen ontbreekt elk spoor.

Randsdaal; kluis gestolen bij inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden ingebroken bij een garagebedrijf een de Ransdaelerstraat in Randsdaal. Ui t een kantoorruimte werd een kluis ontvreemd.
Door het gewicht van de kluis, hebben de daders zeer waarschijnlijk gebruik gemaakt van een of ander vervoermiddel. De politie van de basiseenheid Nuth/Voerendaal zoekt getuigen (0900-8844)

Heerlen; aangehouden met harddrugs

Zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur werden op de Akerstraat-Noord twee inwoners (25 en 29) uit Koblenz (D) aangehouden. Beide mannen hadden totaal ruim 18 gram heroïne en cocaïne bij zich. Het tweetal is ingesloten.

Heerlen; controles van het Verkeershandhavingsteam

Het Verkeershandhavingsteam heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Groene Boord en op de Looierstraat alcoholcontroles gehouden. Op de Groene Boord moesten 197 automobilisten een blaasproef ondergaan, terwijl zes bestuurders teveel aan alcohol bleken te hebben genuttigd.
Op de Looierstraat moesten 132 automobilisten blazen. In zevcen gevallen bleek het bloed/alcohol promillage hoger dan de toegestane waarde te zijn.

Snelheidscontroles:
Zaterdagmiddag werd gecontroleerd op de John F. Kennedylaan. Van de 240 gecontroleerde voertuigen reden 40 automobilisten te harder dan de limiet van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. Op de Diepestraat in Hulsberg passeerden 280 voertuigen de radarauto. Ook hier reden 40 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.
Op de Bekerlaan in Schimmert werden 520 voertuigen gecontroleerd, terwijl 64 automobilisten de toegestane maximum snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Heerlen 14-07-2002 '
Lees ook