Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 17-05-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 11.40 uur; (J. Clermonts)

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei werd door het VHT een alcoholcontrole uitgevoerd op de Dr. Nolenslaan in Sittard. In het totaal werden 115 blaastesten afgenomen.
Een 24 jarige bestuurder uit Sittard negeerde het stopteken en na een korte achtervolging kon de man toch aangehouden worden. Hij vertelde doorgereden te zijn omdat hij 4 pilsjes gedronken had en bang was een bekeuring te krijgen. Het pakte dus anders voor hem uit. Een andere 22 jarige bestuurder uit Maastricht reed in zijn Golf met hoge snelheid voorbij aan de controleplaats. Hij werd door een motorsurveillant gevolgd. Op de Urmonderbaan in Sittard mat de surveillant een snelheid van 140 km/uur. Omdat deze jongeman 60 kilometer harder reed dan is toegestaan kreeg hij een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
De 33 jarige inwoner van Sittard had wel erg diep in het glaasje gekeken en was toch gaan rijden. Bij de ademanalyse bleek hij 2,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Verder bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter mogen verantwoorden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Heerlen 17-05-2002 '
Lees ook