Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 19-06-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 15.40 uur; (J. Clermonts)

Draagplicht gordel nog steeds slecht nageleefd

Vandaag werd door het VHT gedurende de ochtendspits gecontroleerd op diverse locaties in Sittard, waarbij de draagplicht van de gordel centraal stond.
Aan de Dr. Nolenslaan, de Rijksweg Noord en de Urmonderbaan droegen 40 automobilisten geen gordel. Daarnaast vielen op die plaatsen 8 bekeuringen bij bromfietsers omdat zij geen helm droegen en 10 bekeuringen voor het rijden door roodlicht.

Tijdens de controle aan de Rijksweg Noord zag een verkeersassistent een bromfietser rijden die zijn helmbandje los had. Bij de staande houding rook de adem van deze 53 jarige man uit Geleen naar alcoholhoudende drank. Bij de ademtest bleek de man 0,6 promille in zijn bloed te hebben. Naast een rijverbod kreeg de man een boete van 190,00 die hij ter plaatse betaalde.

Op de Urmonderbaan werd de onopvallende motorrijder van het VHT met hoge snelheid ingehaald door een Mercedes. Bij het volgen klokte de surveillant een overschrijding van 53 km/uur. De Urmonderbaan is een 80km weg. De 28 jarige man uit Lanaken reed niet alleen te hard, maar was intussen ook een telefoontje aan het plegen met de GSM in zijn hand. Ook dat is verboden en kreeg daarvoor ook een boete opgelegd. In verband met de grove snelheidsovertreding werd de man zijn rijbewijs ingevorderd.

De assistenten, belast met radarcontroles, flitsten 43 overtredingen op de Dr. Nolenslaan, 86 op de Rijksweg Noord, 39 op de Middenweg en 69 op de Bergerweg.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Heerlen 19-06-2002 '
Lees ook