Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 21-05-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 17.50 uur; (J. Clermonts)

Gecombineerde controle van KMAR met VHT

Tussen elf en vijf uur werd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee gecontroleerd op het Afnorth- en gewone verkeer aan de Ganzepool in Brunssum. Het personeel van het VHT controleerde met name op de 5 speerpunten, terwijl de KMAR een algehele verkeerscontrole uitvoerde.

Deze controle bleek niet overbodig te zijn, gelet op de volgende uitslag:
Er werden voor de volgende feiten bekeuringen uitgeschreven: 44x voor het niet dragen voor de gordel; 170x voor de snelheid; 8x voor onjuiste technische staat van de bromfiets; 3x kale band; 2x niet verzekerde bromfiets; 6x voor niet dragen van de helm; 1x bromfiets niet voorzien van het gele plaatje; 2x een defecte uitlaat, 1x roodlicht; 3x geen bromfiets certificaat; 1x rijden zonder rijbewijs;
1x voor een vervalst verzekeringsplaatje; 1x niet goed werkende reminrichting; 2x APK keuringsdatum laten verlopen en 1x niet verzekerde auto (deze werd in beslag genomen).

Bovendien werd met radar de snelheid op die plaats gemeten. Van het aantal gepasseerde voertuigen reed 14,6% te hard. In het totaal waren dit 170 automobilisten, waarvan er 38 ter plaatse een bekeuring kregen. De overigen zullen te zijner tijd een accept giro op de deurmat zien vallen. De hoogst gemeten snelheid op deze 60km weg was 95 km per uur.

Omstreeks 11.45 uur werd een 37 jarige bromfietser uit Brunssum gecontroleerd die bleek gedronken te hebben. Hij had 0,86 promille in zijn bloed en zal na verloop van tijd een schikking van justitie thuisgestuurd krijgen.

Ook werd vandaag op drie andere plaatsen op 50km-wegen gecontroleerd. Tussen half negen en half elf reed op de Valkenburgerweg in Voerendaal 11,9%, tussen kwart voor elf en kwart voor een op de Valkenburgerweg in Nuth 12% en op de Diepestraat in Hulsberg maar liefst 21% te hard.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Heerlen 21-05-2002 '
Lees ook