Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 9-06-2002 Persberichten regio Limburg Zuid ( JK - 14.30 uur) Zondag 9 juni 2002

Landgraaf; hongerige inbreker
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Beatrixstraat in Landgraaf. Uit de woning werden levensmiddelen en bier gestolen. Een stuk gebraden vlees werd ter plaatse verorberd.

Landgraaf; auto beschadigd
Zaterdag 8 juni reed om 20.00 uur een 40-jarige autobestuurder uit landgraaf over de Hofstraat in die plaats. Toen hij onder de over de Hofstraat gelegen houten brug wilde rijden, zag hij daar een viertal jongens staan. Toen hij onder de brug doorreed, hoorde hij plotseling een harde klap tegen de voorruit van zijn auto en maakten de knapen zich snel uit de voeten. Met wat de jongens nu precies gegooid hebben, is niet bekend. De autoruit raakte dermate beschadigd dat vervanging noodzakelijk is.

Landgraaf; auto`s in brand
Door nog onbekende oorzaak vloog zondag 9 juni om 03.45 uur een op de Irenestraat in Landgraaf geparkeerde auto in brand. Door de hevige hitte sloegen de vlammen over naar twee auto`s. Door de brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Heerlen; poging tot doodslag
Een 26-jarige bewoonster van de Govert Flinckstraat in Heerlen werd zaterdag 8 juni door haar 35-jarige ex-vriend met een bijl op haar hoofd geslagen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis alwaar de wond gehecht werd. Opname bleek niet noodzakelijk. Omstreeks 11.05 uur kwam de ex-vriend de woning binnen en sloeg met een bijl diverse meubelstukken stuk nadat hij kort daarvoor ook al haar op straat geparkeerde auto daarmee had bewerkt. Toen het slachtoffer de woning uit vluchtte, werd ze achterna gezeten door haar ex. Buiten op straat sloeg hij haar met de bijl op haar hoofd waarna hij zich op een bromfiets uit de voeten maakte. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. Er wordt naar hem gezocht.

Heerlen; drugsdeal
Zaterdag 8 juni om 16.30 uur zag de politie dat er in een geparkeerde auto op de Apollolaan in Heerlen vermoedelijk een drugsdeal had plaatsgevonden. Bij onderzoek werd in de auto ruim dertig gram heroïne en cocaïne aangetroffen. De inzittenden, vier Duitsers tussen de 27 en 40 jaar en een 22-jarige Rotterdammer, werden aangehouden. Omdat het vermoeden bestaat dat de Rotterdammer de dealer is, werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Hoensbroek; met 112 km/uur door bebouwde kom
Tijdens een snelheidscontrole op zaterdag 8 juni werd om 22.20 uur een 19-jarige Heerlenaar op de Wijngaardsweg in Heerlen bekeurd omdat hij 112 km/uur reed. Ter plaatse is 50 km toegestaan. In verband met deze overtreding werd direct zijn rijbewijs ingevorderd.

Maastricht: coniferenbrand
Door onbekenden werd op zondag 9 juni om 00.15 uur bij de tuin van een woning aan de Drenckgaard in Maastricht een coniferenhaag over een lengte van dertien meter in brand gestoken. Door de gealarmeerde brandweer werd het vuur geblust. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Valkenburg; man met mes gestoken
Zondag 9 juni werd om 01.30 uur op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg een 40-jarige Heerlense man aangetroffen met een steekwond in zijn zijde. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en werd ter observatie opgenomen. Hoe, wat en waar zich een en ander heeft afgespeeld, is op dit moment niet duidelijk. Er wordt daarom een onderzoek ingesteld.

Sittard; trampoline in brand gestoken
Een in een voortuin van een woning aan de Russellaan in Sittard staande trampoline (2 x 3 meter) werd zaterdag 8 juni om 23.35 uur door onbekenden in brand gestoken. Van de trampoline bleef alleen maar het frame over. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Beek; ruzie met ijzeren staven beslecht
Tijdens het feest van een vereniging ter afsluiting van het afgelopen seizoen ontstonden op zondag 9 juni om 02.00 uur moeilijkheden tussen twee bezoekers in de kantine aan Op den Hoogen Boom in Beek. Aanvankelijk wisten de overige aanwezigen de vechtenden te scheiden. Een van de betrokkenen, een 17-jarige jongen uit Beek, ging naar huis en keerde even later met zijn 43-jarige vader terug. Beiden hadden een ijzeren staaf in hun handen en sloegen daarmee in de kantine in het rond. Daarbij sneuvelden diverse glazen en raakten onder andere de bar en enkele tafels beschadigd. Toen de beheerder de zaak wilde sussen, kreeg hij met een ijzeren staaf een klap op zijn hoofd waardoor hij een buil opliep. Het tweetal kon korte tijd later door de politie in hun woning worden aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade 09-06-2002 '
Lees ook