Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 10-02-2003 Persbericht district Kerkrade (JK-13.40 uur) Maandag 10 februari 2003

Kerkrade; aanhouding politieagent in verdovende middelen onderzoek

Met de aanhouding van een 34-jarige politieagent in Curaçao denkt de Kerkraadse politie een goede slag geslagen te hebben in de bestrijding van de handel in drugs vanuit Curaçao naar met name Kerkrade en Heerlen.
De man is in Curaçao werkzaam als rechercheur.

De aanhouding van de politieagent vond op vrijdag 7 februari in Curaçao plaats.
Bij zijn aanhouding waren naast de plaatselijke politie en justitie ook enkele leden van de Kerkraadse politie aanwezig.

De verdachte is afgelopen weekend nog vanuit Curaçao naar Nederland overgebracht en is hier inmiddels in voorlopige hechtenis gesteld.

In augustus 2002 startte de Kerkraadse politie een onderzoek naar de handel in verdovende middelen vanuit Curaçao naar met name Kerkrade en Heerlen.
Aanleiding tot dit onderzoek waren eigen bevindingen en de aanhouding van twee Kerkradenaren in juli 2002 op de luchthaven Schiphol. In hun bagage bleken ze destijds drie kilo cocaïne verstopt te hebben.

Op 4 december 2002 werd in Heerlen nog een 33-jarige Heerlenaar aangehouden die in het bezit was van ruim zes kilo cocaïne en een groot bedrag aan geld.

Tussen december 2002 en januari 2003 hield de politie verder nog een twintigtal personen aan die verdacht worden direct of indirect betrokken te zijn geweest bij de handel in verdovende middelen.

Omdat steeds meer verdenkingen ontstonden tegen de 34-jarige politieagent dat hij vanuit Curaçao als drugsleverancier naar Nederland optrad, werd in nauw overleg en samenwerking tussen Justitie in Maastricht en Curaçao besloten de politieagent aan te houden. Deze aanhouding vond dus afgelopen vrijdag plaats.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade 10-02-2003 '
Lees ook