Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 15-02-2003 Persberichten Politie Limburg Zuid (JK-15.35 uur) Zaterdag 15 februari 2003

Limburg-Zuid: 2721 blaastesten afgenomen
Door de politie Limburg Zuid werd in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari deelgenomen aan een grote landelijke alcoholcontrole. In de districten Maastricht (976), Kerkrade (483), Heerlen (997) en Sittard (265)werden in totaal 2721 blaastesten afgenomen. Daarbij werd tegen 28 bestuurders proces-verbaal opgemaakt die met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Kerkrade; gestolen printer als hoofdkussen
Vrijdag 14 februari hield de politie om 11.50 uur op het Oranjeplein een man aan die op de grond lag te slapen. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Als hoofdkussen gebruikte hij een printer. Uit onderzoek bleek dat hij deze printer kort daarvoor gestolen had uit een winkel aan de Carboonstraat. De man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Landgraaf; gewonde en veel schade bij aanrijding Een 52-jarige vrouw uit Brunssum verleende vrijdag 14 februari om 11.10 uur op de kruising Reeweg-Vogelzankweg in Landgraaf in haar auto geen voorrang aan een 45-jarige autobestuurster uit Landgraaf. Er ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen zeer zwaar beschadigd werden. De vrouw uit Brunssum werd met onbekend inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer moest ter plaatse komen om het wegdek te reinigen.

Kerkrade; auto`s vernield
Een autobestuurder uit Susteren en een uit Landgraaf deden vrijdag 14 februari aangifte bij de politie ter zake vernieling van hun auto`s. Tussen 19.30 uur en 20.00 uur reden ze onder het viaduct door over de Hamstraat in Kerkrade toen twee onbekende personen iets naar beneden gooiden. In een geval betrof het een leeg colaflesje dat op het dak van de auto kwam. Waarmee op de andere auto gegooid is, is niet bekend. Feit is wel dat de autoruit vernield werd.

Eygelshoven; inbreker met gestolen pinpas aangehouden Zaterdag 15 februari hield de politie om 06.25 uur op de Laurastraat in Eygelshoven een 34-jarige man uit die plaats aan. Hij bleek kort daarvoor ingebroken te hebben in een woning op de Wimmersstraat waarbij onder andere geld en een pinpas gestolen werd. Omdat de laatste tijd in Eygelshoven veel inbraken plaatsgevonden hebben waarbij kort na de inbraak met de gestolen pinpas geld gepind werd, hield de politie nu direct de nabijgelegen pinautomaten in de gaten. En met succes. Toen de politie zag dat de hen bekende verdachte bij de geldautomaat op de Laurastraat kennelijk geld wilde pinnen, werd hij aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van de gestolen pas. De politie onderzoekt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor de andere inbraken. In verband met dat onderzoek is hij ingesloten.

Heerlen; inbeslagname auto
Vrijdag 14 februari reed om 11.30 uur een 27-jarige man uit het Duitse Aken met zijn Porsche-personenauto met een snelheid van 191 km/uur over A-76 terwijl 120 km is toegestaan. Hij bleef constant over de linkerrijstrook rijden en naderde de voor hem rijdende auto`s op zeer korte afstand. Deze auto`s konden nog maar net op tijd naar rechts sturen. Uiteindelijk kon de politie de man een stopteken geven. Gezien het onverantwoord rijgedrag werd zijn Porsche direct in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerlen; mishandeling
Toen een 62-jarige vrouw uit Heerlen vrijdag 14 februari om 15.15 uur samen met haar man over de Wagenschutsweg in Heerlen liep, gooiden enkele van achteren naderende fietsende jongens met stenen en takken naar hun. Een van de knapen sloeg in het voorbijrijden plotseling de vrouw met een stok tegen haar hoofd. Daardoor raakte ze gewond en moest met acht hechtingen behandeld worden. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Heerlen/Hoensbroek; hennephaaldag
Vrijdag 14 februari hield de politie een zogenaamde "hennephaaldag". Daar waar de politie vermoedde dat een hennepplantage aanwezig was, werd een onderzoek ingesteld. Op de Emmastraat en de Aldenhofstraat in Hoenbroek en de Vasco da Gamastraat, de Nicolaasstraat, de Eikstraat en de Schaesbergerweg in Heerlen, werden in totaal enkele honderden planten in beslag genomen. Ook werd ongeveer drie kilo weed in beslag genomen. In vijf gevallen bleek gefraudeerd te zijn met de elektriciteitsmeter. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; actie preventief fouilleren
Tussen vrijdagavond en zaterdagnacht hield de politie in het centrum van Heerlen weer een actie preventief fouilleren. In een zaak aan de Klompstraat werden 24 personen gecontroleerd. Twee van hen bleken een schaar en een mes bij zich te dragen. Ook werden in de binnenstad dertig auto`s gecontroleerd. In tien daarvan (33 % !) werden wapens aangetroffen. Deze wapens bestonden uit vijf messen, een busje pepperspray, een loden pijp, een stalen pijp en een honkbalknuppel. Ook werd een schroevendraaier in beslag genomen die direct voor het grijpen naast de bestuurdersstoel lag. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; belediging
Zaterdag 15 februari hield de politie om 05.15 uur op de Markt in Maastricht een 43-jarige man uit die plaats aan. Toen de politie passeerde, vond de duidelijk onder invloed van alcohol verkerende verdachte het nodig tot twee keer toe zijn middelvinger naar de patrouille uit te steken in het bijzijn van een groep personen. Daarop werd hij ter zake belediging aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar gaf hij ook nog een valse naam op. De verdachte werd ingesloten.

Sittard; inbraak in school
Vrijdag 14 februari werd om 08.00 uur een inbraak ontdekt in een school aan de Valkstraat in Sittard. Na het vernielen van een ruit zag men kans aan de haal te gaan met drie computers. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Born; schoorsteenbrand
Vrijdag 14 februari vloog om14.20 uur een schoorsteen van een woning aan de Brugstraat in Born in brand. Door de gealarmeerde brandweer werd de schoorsteen schoon geveegd terwijl de bewoner van de woning het advies kreeg de schoorsteen jaarlijks te laten vegen.

Oirsbeek; jeugdige dieven aangehouden
Toen de politie zaterdag 15 februari om 01.45 uur langs een bouwcomplex aan de Romenkamp in Oirsbeek reed, vielen twee geparkeerde fietsen op. Toen de politie het terrein opreed, zag men dat zich twee jongens schuil hielden. Ze hadden rugzakken bij zich waarin gestolen elektriciteitskabels en schroevendraaiers zaten. Verder onderzoek leverde nog een derde verdachte op. De jongens, allen woonachtig in Oirsbeek en 14-15 en 16 jaar oud, werden aangehouden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade 15-02-2003 '
Lees ook