Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 16-02-2003 Persberichten Politie Limburg Zuid (JK-14.45 uur) Zondag 16 februari 2003

Kerkrade; winkeldieven plegen verzet
Bij het verlaten van een winkel aan de Roda JC-ring in Kerkrade, werden zaterdag 15 februari om 11.00 uur twee mannen door het winkelpersoneel tegengehouden. De mannen hadden namelijk onder hun kleding niet betaalde goederen verstopt. Toen ze werden teruggebracht naar de winkel, rende een van de verdachten plotseling weg maar kon iets verderop toch weer gestopt worden door een van de personeelsleden. Er ontstond een vechtpartij waarbij de winkelbediende enkele flinke klappen opliep en de verdachte opnieuw kans zag te vluchten. Ook de andere verdachte pleegde verzet doch deze kon door het overig winkelpersoneel in bedwang worden gehouden totdat de politie kwam. Deze verdachte, een 23-jarige man uit Brunssum, werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Naar de andere verdachte stelt de politie een onderzoek in.

Vaals; dure lippenstift
Zaterdag 15 februari werd om 15.00 uur een 49-jarige vrouw uit Vaals betrapt bij het stelen van een lippenstift ter waarde van 7,89 uit een winkel aan de Maastrichterlaan in die plaats. Ze kreeg een boete opgelegd van 115, - hetgeen direct door haar betaald werd.

Hoensbroek; schoorsteenbrand
Zaterdag 15 februari om 22.35 uur ontstond een flinke schoorsteenbrand in een woning aan de Christinastraat in Hoensbroek. De brand werd ontdekt door de zoon des huizes die in bed sliep en wakker werd van de enorme rook in zijn kamer. Door de brandweer werd het vuur geblust.

Heerlen; valse naam
Zondag 16 februari om 06.00 uur controleerde de politie op de Dautzenbergstraat in Heerlen een 36-jarige autobestuurder uit die plaats. Omdat de man niet in het bezit was van een rijbewijs, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Tijdens het opgeven van zijn naam, gaf de verdachte ook nog eens een valse naam op. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Valkenburg; hennepplantage
Zaterdag 15 februari om 20.30 uur trof de politie in de kelder van een woning aan de Wethouder Paulssenlaan in Valkenberg een in werking zijnde hennepplantage met 270 planten aan. Ook bleek de stroom op een illegale manier afgetapt te zijn. Alle planten en de groeiapparatuur werden in beslag genomen. Door Essent zal een navordering plaatsvinden met betrekking tot de diefstal van de stroom. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 37-jarige bewoner.

Maastricht; vernieling aan auto
Zondag 16 februari hield de politie om 00.15 uur op de Markt in Maastricht een 17-jairge man uit de plaats aan. Enkele taxichauffeurs waren getuige van het feit dat de jongen op de Markt de buitenspiegel van een daar geparkeerde auto aftrapte. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Maastricht; bedreiging
Een 22-jarige Maastrichtenaar werd zondag 16 februari om 04.20 uur op het Vrijthof in Maastricht aangehouden wegens bedreiging. Hij bleek eerder die avond door personeel van een horecazaak op het Vrijthof uit hun zaak gezet te zijn wegens zijn lastig gedrag. Kennelijk was hij het daar niet mee eens en kwam even later terug met een stukbeton in zijn handen. Daarmee wilde hij de horecamedewerker te lijf gaan. Tot de komst van de politie wisten andere medewerkers hem in bedwang te houden. De verdachte werd ingesloten.

Geleen; inbraak in woning
Zaterdagmorgen 15 februari werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Daalstraat in Geleen. Behalve de woning doorzochten de inbrekers ook de aangrenzende winkel. Daar werd de inhoud van de kassa meegenomen terwijl ook uit de woning geld gestolen werd. Hoe groot de buit is, is niet bekend. In de woning werd ook de sleutel aangetroffen van de op straat geparkeerde auto van de bewoners. Met die auto ging men aan de haal.

Born; wapens en drugs
Zaterdag 15 februari controleerde de politie om 16.40 uur op de Borner Markt in Born twee 24-jarige mannen uit Sittard. In hun auto werd ruim 16 gram weed, een busje traangas en een honkbalknuppel aangetroffen en in beslag genomen. Aan beiden werd in totaal een boete opgelegd van 820, -.

Geleen; poging tot doodslag
Zaterdag 15 februari kreeg de politie om 16.45 uur een melding dat mensen een dronken 42-jarige autobestuurder hadden laten stoppen en nu met hem op weg waren naar zijn woning aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen. Daar kon de politie de verdachte aanhouden. Het volgende bleek gebeurd te zijn. De dronken verdachte had kort daarvoor getankt bij een tankstation. Daar werd hij door enkele mensen aangesproken die hem vertelden dat het onverantwoord was dat hij ging rijden. De verdachte trok zich daar niets van aan en vetrok in zijn auto. Even verderop werd hij klem gereden door de auto waarin de mensen zaten die hem eerder hadden aangesproken. Opnieuw probeerden ze hem te bewegen zijn auto te laten staan. Ook nu trok de verdachte zich hier niets van aan en reed weer weg. Daarbij sleurde hij een van de mensen mee die zich wist vast te houden aan de dakrail van de auto. Na enkele tientallen meters gereden te hebben, stopte de verdachte gelukkig waardoor erger voorkomen kon worden. Nu liet de man zich wel overreden en ging in op het aanbod dat men hem in zijn eigen auto naar huis reed. Onderwijl werd de politie gebeld. Van de verdachte werd een blaastest afgenomen waarbij bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1,09. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Tegen de verdachte wordt onder andere proces-verbaal opgemaakt ter zake poging tot doodslag. Hij werd ingesloten.

Born; dronken man rent over politieauto
Zondag 16 februari hield de politie om 03.10 uur toezicht bij een feest aan de Prins Bisdomstraat in Born. Daartoe had de patrouille de opvallende politieauto in die straat geparkeerd. Plotseling hoorde men een 19-jarige man uit Grevenbicht luidkeels schreeuwen en in de richting van de politieauto rennen. Hij rende van voor naar achteren over de politieauto en kwam bij het neerkomen ten val. Hij werd aangehouden en vanwege zijn dronkenschap ingesloten in het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stein; vernielingen aan auto`s
Dankzij de oplettendheid van een getuige, kon de politie zondag 16 februari om 03.30 uur op de Heerstraat in Stein twee mannen uit Stein (beiden 17 jaar), een 17-jarige man uit Urmond en een 20-jarige man uit Dongen aanhouden ter zake vernieling. Het viertal bleek kort daarvoor de spiegels van vier op de Sanderboutlaan en een op de Heerstraat geparkeerde auto afgetrapt te hebben. Het viertal zit ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade 16-02-2003 '
Lees ook