Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 20-07-2002 Persberichten Politie Limburg Zuid (JK-15.15 uur) Zaterdag 20 juli 2002

Heerlen; niet teruggekeerd naar gevangenis
Zaterdag 20 juli controleerde de politie op de Stationstraat in Heerlen een 25-jarige man uit Kerkrade. Tijdens de controle bleek dat hij sinds 8 juli niet was terug gekeerd in de penitentiaire inrichting in Doetichem alwaar hij een straf onderging wegens een eerdere veroordeling. In afwachting van zijn transport naar Doetichem werd hij ingesloten in de politiecel.

Heerlen; benzineleiding doorgesneden
Zaterdag 20 juli trof de politie om 02.10 uur op de Rozestraat in Heerlen een geparkeerde auto aan. Van onder de auto stroomde benzine de rijbaan op. Onder de auto bleek een bak te staan die tot aan de rand toe gevuld was met benzine. Onbekenden hadden de benzineleiding doorgesneden en vingen de benzine op in de bak. De politie gaat uit van (poging) diefstal van brandstof. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.

Hoensbroek; inbreker ramt auto beveiliging
Naar aanleiding van een inbraakmelding begaf een beveiligingsmedewerker zich zaterdag 20 juli om 04.30 uur naar een bedrijf aan De Koumen in Hoensbroek. Omdat hij op het terrein een verdachte auto aantrof, blokkeerde hij met zijn auto de toegangspoort waarna hij op onderzoek ging. Plotseling werd hij geconfronteerd met een onbekende man die vanuit het bedrijf kwam en bij het zien van de beveiliging in de verdachte auto sprong. Met die auto ramde hij enkele keren de auto van het beveiligingsbedrijf en botste vervolgens tegen de toegangspoort die daardoor open vloog. Hierna maakte de verdachte zich in zijn auto uit de voeten. Op dit moment is nog niet bekend of er iets gestolen is uit het bedrijf.

Kerkrade; verstopt achter luchtkoker
Vrijdag 19 juli om 18.55 uur werd op de Niersprinkstraat in Kerkrade een 45-jarige vrouw uit Kerkrade mishandeld door een 29-jarige vrouw eveneens uit die plaats. Het slachtoffer werd geschopt, geslagen en aan de haren over de straat getrokken. Toen de politie ter plaatse kwam, wilde de verdachte juist een ter plaatse gelegen pand verlaten. Bij het zien van de politie vluchtte ze naar binnen. Aanvankelijk werd de vrouw niet aangetroffen doch na enig zoekwerk bleek zij zich verstopt te hebben achter een luchtkoker op de 1e verdieping van het pand. Daar kon ze worden aangehouden.

Vaals; gewond bij aanrijding
Een 38-jarige autobestuurder uit Oudkarspel reed vrijdag 19 juli om 15.45 uur over Vaalsbroek in Vaals en sloeg plotseling linksaf. Op dat moment wilde een 43-jarige motorrijder uit het Duitse Scherpenseel hem inhalen waardoor een aanrijding ontstond. Daarbij vloog een 33-jarige vrouw uit Vaals, die achter op de motor zat, over de bestuurder heen en smakte tegen het wegdek. Zij werd voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Aken. Omtrent haar letsel is niets bekend.

Eygelshoven; rook ingeademd
Door nog onbekende oorzaak vloog vrijdag 19 juli om 22.40 uur de matras in de woning van een 77-jarige bewoonster aan de Veldhofstraat in Eygelshoven in brand. Gelukkig was op dat moment de brandweer in verband met een andere zaak slechts één straat van de onheilsplek verwijderd. Ze hadden het vuur dan ook snel onder controle. De bejaarde vrouw had inmiddels toch nog zoveel rook ingeademd dat ze werd overgebracht naar het Heerlense Atrium. Daar werd ze ter observatie opgenomen. Hoe groot de brandschade is, is niet bekend.

Eygelshoven; gestolen auto
Vrijdag 19 juli om 23.45 uur controleerde de politie op de Terheidenstraat in Eygelshoven een 34-jarige man uit het Duitse Aken. De man zat in een auto waarvan de bedrading doorverbonden was. Navraag bij de Duitse collega`s leverde op dat de auto van diefstal afkomstig was. Daarop werd de verdachte aangehouden en ingesloten.

Valkenburg; diefstal quad
Een 34-jarige man uit Scheulder liet vrijdag 19 juli om 16.15 uur zijn quad (vierwielige motor) met pech op de Vauwerstraat in Valkenburg achter. Hij wilde zijn auto halen om de quad te vervoeren. Toen hij om 16.50 uur terugkwam, bleek de motor gestolen te zijn. Het gaat om een rode Yamaha Timberwolf voorzien van het kenteken: XG-XN-11. De waarde van de motor is niet bekend.

Maastricht; tot twee keer toe ingebroken
Vrijdag 19 juli werd om 21.30 uur een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Ankerweide in Maastricht. Onbekenden bleken aan de haal gegaan te zijn met een in de vloer van de kantine verankerde kluis. Men wist deze kluis los te trekken. In de kluis zaten enkele duizenden euro`s. Enkele uren later, zaterdag 20 juli om 03.25 uur, werd opnieuw ontdekt dat er ingebroken was. De daders hadden nu kans gezien in totaal 104 kluisjes open te breken. Het betreft kluisjes waarin het personeel van het bedrijf hun persoonlijke spullen kunnen opbergen. Wat en hoeveel bij deze inbraak buit is gemaakt, is nog niet bekend.

Beek; pijnlijke vergissing
Een 23-jarige man uit Geleen reed vrijdag 19 juli om 21.55 uur over A2 in Beek. Plotseling zag hij in de verte dat de auto van een 40-jarige man uit Rotterdam hevig begon te slingeren en uiteindelijk in botsing kwam met de vangrail. Omdat diverse auto-onderdelen over de autoweg vlogen en de Rotterdammer met veel moeite zijn auto uiteindelijk op de vluchtstrook tot stilstand wist te brengen, stopte de man uit Geleen achter de auto van de Rotterdammer om te kijken of hij hulp kon bieden. Nog voor hij kon uitstappen zag hij dat de Rotterdammer naar hem toe gerend kwam met in zijn hand een stok. Daarmee sloeg hij met enkele klappen de voorruit van zijn aan diggelen. De hulpverlener daarop koos eieren voor zijn geld en ging er vandoor. Omdat hij door de kapotte ruit geen zicht meer had, moest hij verderop stoppen en belde met zijn gsm de politie. Toen hij in de verte de politie zag komen, stapte hij uit en werd opnieuw geconfronteerd met de Rotterdammer. Kennelijk had deze hem op de vluchtstrook zien staan. Nog voordat de politie kon optreden, kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. De Rotterdammer werd aangehouden. Tijdens zijn verhoor gaf de Rotterdammer te kennen dat hij op de autoweg door een andere autobestuurder gesneden was waardoor hij in een slip geraakt was. Hij zag de man uit Geleen daarvoor aan hetgeen achteraf een pijnlijke vergissing bleek te zijn. Er is proces-verbaal ter zake vernieling en mishandeling opgemaakt.

Sittard; fietsendief
Zaterdag 20 juli reed om 06.30 uur een politiepatrouille in een onopvallende auto over de Deken Haenraetsstraat in Sittard. Daarbij zag men een 39-jarige man uit Sittard op een fiets rijden. Over zijn schouder droeg hij nog een fiets. Toen de man de patrouille kennelijk in de gaten kreeg, stopte hij achter een hoge haag en kwam even later weer te voorschijn maar nu zonder fiets over zijn schouder. Toen hij gecontroleerd werd, bleek hij een draagzak bij zich te hebben waarin een grote betonschaar zat. Hij wist niets van een tweede fiets af. Ook niet toen hij met de verstopte fiets achter de haag geconfronteerd werd. De verdachte werd aangehouden en voor verder verhoor ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade 20-07-2002 '
Lees ook