Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 29-03-2003 Persberichten Politie Limburg Zuid
Zaterdag 29 maart 2003 (Jos.K)

District Kerkrade:

Landgraaf; plassende mannen
Op vrijdag 28 maart sprak om 19.30 uur een bewoner van de Heggenstraat in Landgraaf twee dronken 34-jarige mannen uit die plaats aan omdat ze in de voortuin van een woning stonden te plassen. Op een gegeven kreeg de bewoner een klap in zijn gezicht waarna de mannen er op een bromfiets vandoor gingen. Op de Bachtstraat konden ze echter worden aangehouden. De bromfietsbestuurder bleek een alcoholpromillage van 1,19 te hebben. Beide mannen mochten de nacht in een politiecel doorbrengen.

Landgraaf; geluk bij een ongeluk
Een 38-jarige autobestuurder uit Ubachsberg reed zaterdag 29 maart om 02.20 uur over de Einsteinstraat in Landgraaf. Voor hem reden twee auto`s die plotseling uitweken voor een gewonde op de rijbaan liggende 38-jarige man uit Eygelshoven. Naast hem lag zijn bromfiets. Omdat ter plaatse twee lichtmasten niet branden, was het erg donker. Omdat de bromfietserbestuurder daarbij ook nog donkere kleding droeg, viel hij nauwelijks op. Door hard te remmen en naar rechts uit te wijken, kon de autobestuurder ter nauwer nood voorkomen dat de bromfietser overreden werd. Door de uitwijkmanoeuvre botste hij wel tegen een verkeersbord waardoor zijn auto een flinke deuk opliep. Wat de oorzaak is dat de bromfietser op de grond lag, is niet bekend. Wel bleek hij alcohol gedronken te hebben. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. Er werd een bloedproef van hem afgenomen.

---

District Heerlen

Heerlen; hennepplantage
Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat zich bij een pand aan Vrusschenhusken in Heerlen een hennepplantage bevond, werd daar op vrijdag 28 maart om 15.45 uur een onderzoek ingesteld. In twee schuren werden in totaal 297 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd de benodigde groeiapparatuur in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen twee Heerlenaren van 30 en 41 jaar.

Schinveld/Brunssum; verkeerscontrole
Tussen vrijdag 28 maart 18.00 uur en zaterdag 29 maart 02.30 uur hield de politie op de Provinciale Weg in Schinveld en de Akerstraat/Noord-Emmaweg in Brunssum een algehele verkeerscontrole. Van 171 bestuurders werd een blaastest afgenomen waarbij bleek dat twee bestuurders teveel alcohol gedronken hadden. Een van de bestuurders had een alcoholpromillage van 1,51 reden waarom zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Tegen 37 andere bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt ter zake diverse andere overtredingen.

Brunssum; brand
Zaterdag 29 maart vloog om 04.10 uur een caravan die geparkeerd stond in een pad aan de achterzijde van woningen aan de Pelgrimsweg in Brunssum in brand. De caravan brandde helemaal uit. Ook een naast de caravan geparkeerde personenauto brandde nagenoeg uit terwijl een aangrenzende garagebox eveneens de nodige brandschade opliep. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke brandstichting.
---

District Maastricht

Sint Geertruid; brandende auto
Rijdend over de Burg. Wolfsstraat in St. Geertruid rook een 68-jarige autobestuurder uit Cadier en Keer op vrijdag 28 maart om 22.55 uur samen met zijn medepassagier een raar luchtje in zijn auto. Daarop besloot hij onder de overkapping van het aan die weg gelegen tankstation te stoppen om bij de verlichting onder de motorkap te kijken. Toen hij de motorkap opende, zag hij dat het daaronder brandde. Daarop gooide hij de kap weer vlug dicht. Inmiddels was de garagehouder naar buiten gerend en wilde met enkele brandblussers het vuur doven. Dit lukte echter niet. Op een gegeven moment ontstond kortsluiting waardoor de auto spontaan het hazenpad koos. Hij reed gelukkig een tegenover het tankstation gelegen veld in en kwam daar tot stilstand. De auto brandde helemaal uit.

Maastricht; brandstichting
Door onbekenden werd zaterdag 29 maart om 00.45 uur voor de ingang van een flat aan de Kasteel Wolfraathstraat in Maastricht een hoop oud papier in brand gestoken. Door de brand raakte een groot gedeelte van de overkapping van de ingang voor de flat alsmede de deur en het kozijn grotendeels vernield. Een 60-jarige bewoonster van de woning pal boven de ingang kon op tijd wakker gemaakt worden omdat enkele voorbijgangers door stenen tegen haar raam te gooien alarm sloegen. In afwachting van de komst van de brandweer, begon een andere passant alvast het vuur te blussen met de brandslang uit de flat. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Maastricht; plassende man
Zaterdag 29 maart om 05.05 uur stond een 31-jarige inwoner uit Maastricht te plassen op de Platielstraat in Maastricht. Toen hij de politie zag, begon hij direct te schelden en beledigde de patrouille. Hij werd aangehouden waarbij hij zich verzette. Om dit verzet te breken, moest pepperspray gebruikt worden waarna het lukte de verdachte te boeien en naar het politiebureau over te brengen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

District Sittard

Beek; hennepplantage
Vrijdag 28 maart stelde de politie om 10.05 uur in de woning van een 38-jarige bewoonster aan de Stationsstraat in Beek een onderzoek in naar de aanwezigheid van hennepplanten. Er werden 200 planten, de benodigde groeiapparatuur en ruim 800 gram weed in beslag genomen. Middels snelrecht kreeg verdachte een boete opgelegd van 3280 euro.

Sittard; zakkenrollerij
In een onbewaakt ogenblik werd op vrijdag 28 maart om 15.00 uur op de Paradijsstraat in Sittard de beurs uit de tas van een 44-jarige vrouw uit Born gestolen. Kort na de diefstal werd met de pinpas een bedrag van bijna 3000 euro van haar rekening afgehaald. De politie stelt een onderzoek in.

Amstenrade; plassende man
Zaterdag 29 maart bekeurde de politie om 02.00 uur op de Hoofdstraat in Amstenrade een 22-jarige man uit Hoensbroek die daar stond te plassen. Toen hem naar zijn naam gevraagd werd, gaf hij een valse op. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Na het opmaken van twee processen-verbaal mocht hij weer vertrekken.

Sittard; autoinbreker
Dankzij een oplettende getuige kon de politie zaterdag 29 maart om 03.35 uur een 20-jarige autoinbreker uit Sittard op de Korenstraat in Sittard aanhouden. De verdachte had kort daarvoor ingebroken in een op de Eisenhouwerstraat geparkeerde auto. Toen hij de gealarmeerde politie bemerkte, koos hij aanvankelijk het hazenpad. Op de Korenstraat gooide hij een gedeelte van zijn inbrekersmateriaal weg. In die straat kon hij door de politie worden aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde de verdachte verzet waardoor pepperspray gebruikt moest worden om hem in te rekenen. Bij een onderzoek aan zijn kleding trof de politie nog drie schroevendraaiers aan alsmede een busje pepperspray. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten.

Geleen; granaat gevonden
Tijdens graafwerkzaamheden in zijn tuin trof de bewoner van een woning aan de Tulpenlaan in Geleen op zaterdag 29 maart om 10.00 uur een vermoedelijk uit de 2e wereldoorlog afkomstige granaat aan. Het Explosieven Opruimings Commando kwam direct ter plaatse om het projectiel te bergen. Door het Commando werd de granaat in de loop van de middag in Guttecoven op een daartoe geschikte plek tot ontploffing gebracht.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade 29-03-2003 '
Lees ook