Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-07-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.10 uur) Maandag 1 juli 2002

Eijsden, rijden onder invloed:
Een 28 jarige inwoonster van het Duitse Leimen is zondagavond 30 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 18.50 uur een personenauto slingerend over de autosnelweg A-2 richting Eijsden rijden. Na een stopteken werd de bestuurster gecontroleerd. Zij bleek behoorlijk naar het gebruik van alcoholische drank te ruiken. In haar auto werden meerdere lege flesjes bier aangetroffen, terwijl in een tas onder een van de stoelen een gasalarmpistool en een vlindermes gevonden werd. De bestuurster werd meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. In het kader van snelrecht werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd de inwoonster van Leimen een transactievoorstel gedaan van 300 euro wegens het rijden onder invloed en het bezit van het verboden wapentuig. De boete werd na het pinnen aan het politiebureau meteen betaald. Na verhoor kon zij het politiebureau verlaten. Haar auto diende nog twee uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Valkenburg, aanhouding:
De politie heeft zondagmiddag 30 juni 2002 twee inwoners van Hoenbroek aangehouden, een omdat hij in het bezit was van een busje traangas, de andere omdat hij een inbrekerswerktuig in een tas aanwezig had. Een stadswacht van de gemeente Valkenburg zag zondagmiddag omstreeks 13.30 uur twee mannen op de Lindenlaan uit een personenauto stappen en ieder met een motorhelm het centrum van Valkenburg inlopen. Bekend met de problematiek van de motordiefstallen in de toeristenstad gaf de stadswacht zijn bevindingen door aan de politie die daarop meteen een onderzoek instelde. Het tweetal werd op de Polfermolen lopend aangetroffen waarna een controle volgde. Bij een kijkje in een rugzak werd een slotentrekker aangetroffen, een werktuig waarmee dieven in korte tijd sloten van motoren en personenautos verwijderen. De andere man bleek een busje met traangas in zijn bezit te hebben. Het tweetal werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De 21 jarige inwoner van Hoensbroek kreeg een transactievoorstel aangeboden van 225 euro, terwijl een 22 jarige inwoner van Hoensbroek een dagvaarding uitgereikt kreeg. Hij moet zich op korte termijn bij de Officier van Justitie verantwoorden voor het in bezit hebben van het inbrekerswerktuig. Na verhoor is het tweetal in vrijheid gesteld.

Maastricht, aangehouden voor openlijke geweldpleging: Een 23 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 30 juni 2002 door de politie aangehouden nadat op de Boschstraat te Maastricht twee personen ernstig werden mishandeld.
De aanleiding van het voorval is nog niet geheel duidelijk maar alcohol heeft een grote rol in het geheel gespeeld. Een 28 jarige inwoner van Maastricht was zijn vrienden zondagavond omstreeks 22.15 uur aan het helpen bij het uitladen van een geparkeerde personenauto. Een onbekende man, de later aangehouden verdachte en zwaar onder invloed van alcohol, schreeuwde tegen het latere slachtoffer en daagde deze uit maar daar werd verder geen aandacht aan geschonken. Kort daarna kwam de onbekende man terug in gezelschap van een vriend. Ondanks dat begeleidende vrouwen het tweetal tot bedaren probeerden te brengen en probeerden weg te trekken, sloeg een van het duo het slachtoffer met een bierglas in het gezicht waardoor deze een ernstig bloedende wond in het gezicht op liep. De vriendin van het slachtoffer probeerde erger te voorkomen en sprong tussen het tweetal in. Zij werd daarop door dezelfde geweldpleger tegen de grond geslagen waar zij hevig bloedend aan het gezicht bleef liggen. In het ziekenhuis werden beide slachtoffers aan ernstige verwondingen behandeld. Zij konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Het mannelijke slachtoffer deed daarna bij de politie aangifte. Het vrouwelijke slachtoffer, 23 jaar en woonachtig te Maastricht, was vanwege haar letsel niet in staat aangifte te doen. Zij zal vandaag worden gehoord. Bij een door de politie ingesteld onderzoek in de omgeving werd een van de verdachten aangetroffen. Dit bleek de uitlokker van de geweldpleging te zijn. Hij werd op de Bogaardenstraat te Maastricht door een politiepatrouille aangetroffen waar hij aangehouden werd. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau en werd maandagmiddag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is bij de politie bekend. Hij zal op korte termijn worden aangehouden wegens de openlijke geweldpleging.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 01-07-2002 '
Lees ook