Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-08-2002
Persberichten districten Heerlen / Kerkrade (RKey; 15.40 u) Donderdag, 1 augustus 2002

Heerlen: Inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Cambriumstraat in Heerlen zijn inbrekers woensdagavond aan de haal gegaan met verschillende dvd-spelers en cd spelers. Op het moment van de diefstal was een van de bewoners op de bovenverdieping aan het internetten, toen plotseling zijn computer uitviel. Toen de man beneden poolshoogte ging nemen zag hij dat de achterdeur openstond. Om de spullen mee te kunnen nemen bleken de mannen enkele kabels te hebben doorgeknipt, waardoor de apparatuur uitviel. De inbrekers verschaften zich toegang tot de woning door de achterdeur te forceren. Of er nog meer spullen zijn ontvreemd is niet bekend.

Brunssum: tegen gevel
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 01.45 uur vond op de Merkelbeekstraat in Brunssum een aanrijding plaats waarbij een auto tegen de gevel van een woningencomplex was gebotst. De politie die terplaatse kwam trof niemand meer bij het voertuig aan. Een marmeren trap van het woningencomplex raakte bij de aanrijding beschadigd. De auto moest worden afgesleept. Bij onderzoek in de omgeving vond de politie op de Heulstraat een 32-jarige man uit Brunssum liggend op straat aan, die niet aanspreekbaar was. De politie sluit niet uit dat de man mogelijk betrokken is geweest bij de aanrijding en onderzoekt dat nog verder. De Brunssummer werd overgebracht naar het Atriumziekenhuis en de politie heeft van hem aldaar een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Heerlen: Meisje onzedelijk betast
Een 14-jarig meisje uit Heerlen is afgelopen woensdag op de Bilderdijkstraat door een man op een bromfiets onzedelijk betast. Het slachtoffer stond samen met een groepje vrienden bij de busbaan toen zij door de bromfietser werd aangesproken. Plotseling legde de man een arm om het middel van het meisje en betastte haar onzedelijk. Toen het slachtoffer daarop wegrende, kwam de man haar achterna en bleef een tijdje naast haar rijden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Heerlen: Winkeldiefstal
De politie heeft woensdag een 40-jarige man uit Heerlen aangehouden die ervan wordt verdacht kort daarvoor in een winkel aan het Homerusplein vijf pakken koffie te hebben gestolen. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort in het kader van de snelrechtprocedure moeten verantwoorden bij de officier van justitie (en kreeg meteen een dagvaarding).

Heerlen; vals biljet blijkt echt
Een medewerker van een elektronicazaak aan de Akerstraat is nog niet helemaal aan de nieuwe euro biljetten gewend. Omdat de man er vast van overtuigd was dat een klant hem afgelopen woensdag een vals biljet van 50 euro in de maag wilde splitsen, belde hij de politie. De klant gaf aan dat hij het betaalmiddel bij een bank had gekregen. Agenten namen het biljet voor onderzoek mee naar het bureau. De technische recherche stelde na onderzoek vast dat het biljet echt was.

Schinveld: Vals biljet in omloop
Bij een benzinetankstation aan de Echterbaan hebben onbekenden afgelopen weekend betaald met een vals biljet van 200 euro. Dat werd bij de afdracht van het geld bij een bank ontdekt. Op het biljet ontbreken onder andere het watermerk, is het hologram opgeplakt en heeft de vervalser een ander soort papier gebruikt. De politie heeft het valse bankbiljet in beslag genomen en de technische recherche gaat het biljet verder onderzoeken.

Landgraaf: rookwaren gestolen
Afgelopen dinsdag op woensdag is in een winkel aan de Rinckberg in Landgraaf een partij rookwaren / sigaretten ter waarde van totaal 10.000,-- Euro gestolen. De diefstal werd die morgen ontdekt en bij de politie werd aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in terzake de diefstal.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 01-08-2002 '
Lees ook