Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-03-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 12.45) Zondag 2 maart 2003

Heerlen, bedrijfsinbraak / vijf autos ontvreemd.

Zondagmorgen 2 maart 2003 heeft in een autobedrijf gevestigd aan de Schelsberg te Heerlen een inbraak plaatsgevonden. Vermoedelijk werden er vijf personenautos ontvreemd.
Een zeer snel over de Schelsberg te Heerlen rijdende Volkswagen Golf werd omstreeks 04.15 door een politiepatrouille achtervolgd. Op de Huisbergerstraat voegden twee audi TTs zich bij de Volkswagen Golf die samen met beide Audi TTs de autosnelweg ter hoogte van Nuth namen. Was het daarvoor al een hele kunst voor de politiepatrouille de drie autos bij te houden. Op de autosnelweg werd echt gas gegeven en verdwenen de drie snelle voertuigen uit het zicht. Ondanks de inzet van meerdere politieautos werden de drie voertuigen niet meer gesignaleerd. Omdat op een van de Audis de bedrijfsnaam van de garage stond vermeld werd daar een onderzoek gedaan. Bleek dat er een inbraak had plaatsgevonden in het autobedrijf aan de Schelsberg waarbij vermoedelijk vijf autos werden weggenomen. Na het vernielen van een ruit werd de toegang verkregen. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat vermoedelijk beide Audi TTs, een Volkswagen VR6, een Volkswagen Passaat en een Audi A-6 uit de showroom van het bedrijf ontvreemd. Minder interessante autos werden in de showroom opzij gezet om de diefstal van de duurdere voertuigen mogelijk te maken. De eigenaar van het bedrijf zal vandaag bij de politie aangifte doen.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Hoensbroek, gestolen auto uitgebrand.

Zaterdagavond 1 maart 2003 omstreeks 20.30 uur heeft de politie na een telefoontje van een wandelaar op de Vink in Wijnandsrade een brandende personenauto aangetroffen. De gewaarschuwde brandweer bluste de geheel in de hens staande auto maar kon niet voorkomen dat de auto rijp is voor de sloop. De auto, een Suzuki Vitaro, brandde geheel uit. De eigenaresse werd thuis niet aangetroffen. Deze meldde zich rond 21.15 uur aan het politiebureau om aangifte te doen van de diefstal van haar eigendom. Zij had haar auto tussen 17.45 en 18.00 uur op de Markt te Hoensbroek geparkeerd en trof haar auto omstreeks 21.15 uur niet meer aan. Aan het politiebureau kreeg zij het slechte nieuws van het aantreffen van haar auto te horen. Het 27 jarige slachtoffer uit Heerlen heeft van de diefstal en de brandstichting aangifte gedaan.

Heerlen, auto gestolen.
Zaterdagmorgen 1 maart 2003 werd kort voor 07.00 uur een auto getankt aan het tankstation gelegen aan de Kissel te Heerlen. Er werd voor bijna 50 euro getankt. Zonder te betalen reed de onbekend gebleven gebruiker van de auto met piepende banden weg van het tankstation. Het kenteken van de auto werd echter genoteerd en van het tanken zonder te betalen werd meteen aan de politie melding gedaan. Toen deze echter bij de eigenaar langs ging bleek deze nog in diepe rust te zijn. Toen hij zijn auto aan de politie wilde laten zien bleek deze vanaf de oprit van zijn woning gestolen te zijn. Hij deed van de diefstal meteen aangifte. De gestolen auto is nog niet terug gevonden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, inbreker aangehouden.
Een 44 jarige inwoner van Heerlen is zondagmorgen 2 maart 2003 door de politie aangehouden nadat een inbraak had gepleegd in een kantoor gevestigd aan de Akerstraat te Heerlen.
De inbraak werd omstreeks 05.00 uur bemerkt nadat het inbraakalarm van het kantoor in werking trad. De politie doorzocht samen met een medewerker van het kantoor het bedrijfspand en trof in de kelderverdieping de 44 jarige inwoner van Heerlen aan. Deze was daar voornemens heroïne te gaan gebruiken. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In zijn kleding trof de politie op verschillende plaatsen geld aan waarvan de aangehouden verdachte niet kon vertellen hoe hij daaraan was gekomen.

Hoensbroek, jongens bespoten met traangas.
Twee jongens zijn zondagmorgen 2 maart 2003 op de Gravin van Schonbornlaan te Hoensbroek door een onbekende bestuurder van een bromfiets bespoten met vermoedelijk traangas. Na in het gemeenschapshuis aan de Pius XIIstraat onenigheid gehad te hebben met enkele jongens gingen beide jongens omstreeks 01.00 uur huiswaarts. Op de Gravin van Schonbornlaan reed een bromfietser beiden voorbij die in het voorbijrijden bespoten werden met vermoedelijk traangas. Beiden kregen last van hun ogen en belden met de politie. Beide jongens werden daarop meegenomen naar het politiebureau waar hun ogen gekoeld en gespoeld werd met water. Daarna was het ergste leed geleden. Het tweetal 19 en 15 jaar en respectievelijk afkomstig uit Hoensbroek en Schinveld heeft van het voorval bij de politie melding gemaakt.

Heerlen, aangehouden wegens mishandeling.
Zaterdag 1 maart 2003 is een 17 jarige jongen uit Heerlen ter hoogte van de bushalte op de Anjelierstraat te Heerlen mishandeld door twee jongens. Het slachtoffer werd geslagen en getrapt en liep daardoor enkele kneuzingen op.
De komst van een lijnbus maakte omstreeks 17.00 uur een einde aan de mishandeling en de chauffeur bood de mishandelde jongen een veilig onderkomen. De gewaarschuwde politie stelde in de buurt samen met het slachtoffer een onderzoek in naar de mogelijk geweldplegers. Op de Beneluxlaan werd een van beide geweldplegers in het vizier gekregen maar deze zette het bij het zien van de politieauto op een lopen. Na een kort achtervolging werd hij aangehouden. De aangehouden verdachte probeerde enkele omstanders te bewegen de politie aan te pakken maar hij werd door de omstanders uitgelachen. Daarna dreigde hij de politieagenten na zijn vrijlating te zullen doodschieten. In zijn kleding trof de politie nog een mes aan en bij zijn insluiting gaf hij een valse naam op. Tegen de 17 jarige inwoner van Heerlen zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt. De identiteit van de tweede geweldpleger is bij de politie bekend. Hij werd echter niet thuis aangetroffen en zal op kortte termijn nog een bezoek krijgen van de politie.

Landgraaf, man aangehouden wegens bedreiging.
Een 19 jarige inwoner van Landgraaf is zondagmorgen 2 maart 2003 door de politie aangehouden nadat hij met een honkbalknuppel de portiers van een dancing aan het Sunplein te Landgraaf bedreigde. De portiers weigerden omstreeks 02.00 uur de man de toegang tot de dancing omdat hij een toegangsverbod tot de dancing had vanwege eerdere voorvallen. De man liep weg en kwam kort daarna terug met een honkbalknuppel waarbij hij de portiers dreigde te zullen slaan. De gewaarschuwde politie trof de man nog aan waarop deze werd aangehouden. Hij had de honkbalknuppel nog in zijn bezit. Bij zijn aanhouding bleek de verdachte tevens een mes in zijn kleding te hebben. Hij werd ingesloten aan het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Beide wapens werden in beslag genomen.

Landgraaf, autokraker aangehouden.
Een 31 jarige inwoner van Landgraaf is zondagmorgen 2 maart 2003 door de politie op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een auto-inbraak.
Na een melding omstreeks 00.40 uur dat een man een auto-inbraak aan de Accacialaan te Landgraaf aan het plegen was ging de politie onmiddellijk ter plaatse. In een geparkeerde personenauto trof de politie een man aan die de geluidsboxen van de auto aan het demonteren was. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De auto werd in verband met zaakwaarneming door een bergingsbedrijf weggesleept.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 02-03-2003 '
Lees ook