Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-08-2002 Persbericht district Sittard (11:45 uur) Vrijdag 2 augustus 2002

Oirsbeek: Vals geld
Bij een winkelbedrijf op de Markt in Oirsbeek is deze week door een onbekende persoon met een vals biljet van 100 Euro betaald. Dit werd pas afgelopen donderdag duidelijk, toen de inhoud van de kas werd opgemaakt. De politie, die het valse bankbiljet in beslag heeft genomen, heeft de aangifte terzake uitgifte vals geld opgenomen en zal verder onderzoek instellen.

Beek: Inbraak woning
Op donderdagavond 1 augustus is een 22-jarige man uit Sittard door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Cortenpad te Beek. Bij aankomst van de politie bleek de man de woning van binnenuit te hebben afgesloten. Nadat de politie met toestemming van de bewoner van het pand een deur had geforceerd, werd de inbreker na enig zoeken op zolder aangetroffen. Daar had hij zich verstopt in een hoek onder het schuine dak. De man bleek o.a. diverse bankpasjes bij zich te hebben, die hij in de woning uit de woning had gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in, waarbij onderzocht wordt of de verdachte mogelijk meer op zijn kerfstok heeft.

Beek: Rijden onder invloed
In de nacht van donderdag op vrijdag 2 augustus zag een politiepatrouille een 45-jarige inwoner uit Geleen slingerend op zijn fiets over het fietspad langs de Prins Mauritslaan te Beek rijden. Het bleek dat de man onder invloed zijn rijwiel bestuurde. In het politiebureau werd vastgesteld dat de man ruim vijfmaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Stein: Binnenbrand
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdag 2 augustus, kregen de politie en brandweer omstreeks 03.15 uur een melding van een brand aan de Scholtis van de Hardtstraat in Stein. Er bleek en binnenbrand in een woning te zijn ontstaan. De bewoners, die wakker waren geworden, wisten zich tijdig in veiligheid te brengen en de woning te verlaten. Alleen had een van de bewoners aanvankelijk wat last van teveel ingeademde rook, doch behoefte daarvoor niet naar het ziekenhuis te gaan. Enkele in de woning aanwezige huisdieren zijn uit de woning gehaald. Twee marmotten zijn echter, vermoedelijk door de rookontwikkeling, omgekomen en 1 katje wordt nog vermist. De brandweer heeft de brand in het bovenste deel van de woning geblust. Een van de slaapkamers is geheel uitgebrand. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de binnenbrand.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 02-08-2002 '
Lees ook