Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-08-2002
Persberichten district Maastricht (MD 14:17 uur) Vrijdag 2 augustus 2002

Maastricht Aanhouding wegpiraat
Omstreeks 18.45 uur reed een taxibus vanaf de Clavecymbelstraat door de Peter Huysenlaan richting Cabergerweg. Luid toeterend werd de bus gevolgd door een personenauto die de bus een aantal malen aan de rechterzijde trachtte in te halen en dit zelfs ook op de daar gelegen rotonde probeerde. Hierbij reed de auto heel kort op zijn voorganger. Gekomen bij het tankstation boven aan de Cabergerweg wist de automobilist via de rijbaan van het tankstation voor de taxibus, die rechtsaf was geslagen, te komen en remde daar sterk af waardoor ook de bus een noodstop moest maken. Hierbij viel een passagiere tegen het dashboard en raakte daarbij aan haar borst gewond. De personenauto reed vervolgens gewoon verder. De vrouw werd naar het AZM vervoerd. Op aanwijzing van een getuige werd de betrokken personenauto even later verlaten nabij de Bosscherweg aangetroffen. Toen de bestuurder en diens vriendin na korte tijd bij de auto aankwamen werd de bestuurder, een 25 jarige inwoner van Diepenbeek, aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. De auto van de verdachte is in beslag genomen.

De verdachte kwam tot zijn rijgedrag omdat de taxibus, volgens zijn zeggen, te kort voor hem de weg was komen oprijden.

Maastricht Aanhouding na openlijke geweldpleging In de vroege ochtend van vrijdag, omstreeks 3.00 uur, kreeg een tweetal mannen, waarvan er een een 27 jarige inwoner van Sittard is, op het Vrijthof onderling ruzie. Een 24 jarige inwoner van Vierlingsbeek die passeerde trachtte de onenigheid te sussen doch kreeg van de nog onbekende van het duo een aantal vuistslagen.

De twee verdachten vluchtten vervolgens een café aan het Vrijthof binnen. Hier kreeg de onbekende verdachte het aan de stok met een 20 jarige inwoner van Maastricht. Buiten werd de vechtpartij voortgezet waarbij de twee vechtersbazen de 20 jarige Maastrichtenaar sloegen en schopten. Als gevolg van de schoppen en klappen raakte het slachtoffer buiten kennis. De twee vechtersbazen vluchtten het café weer in. Door de inmiddels gewaarschuwde politie werd de 27 jarige Sittardenaar op aanwijzing van getuigen uit de zaak gehaald. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. Naar zijn identiteit wordt een onderzoek ingesteld.

In de loop van vrijdagochtend kwam het slachtoffer bij bewustzijn. Hij kon nog niet door de recherche worden gehoord.

De 27 jarige verdachte wordt maandag voorgeleid.

Maastricht Heetgebakerde automobilist aangehouden Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur, ontstond op de Nassaulaan onenigheid tussen twee automobilisten, een 36 jarige Maastrichtenaar en een 55 jarige inwoner van Groot Ammers. De onenigheid kwam voort uit het invoegen van een van de automobilisten, waarbij de voertuigen elkaar licht raakten. De Maastrichtenaar maakte zich zo kwaad dat hij de voorruit van de andere auto met een honkbalknuppel bewerkte. Ook gooide hij een kei naar de andere automobilist die zich genoodzaakt zag een woning binnen te vluchtten en daar op de gewaarschuwde politie te wachten. Tegen de verdachte werd proces verbaal opgemaakt vanwege zijn rijgedrag en ter zake de Wet wapens en munitie.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 02-08-2002 '
Lees ook