Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Maandag, 3 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; baldadigheden en ruzies
De carnaval afgelopen zondagavond en zondag op maandagnacht is relatief rustig verlopen, op enkele incidenten na waarbij de politie in actie is moeten komen bij enkele baldadigheden en ruzies. Een 20-jarige jongeman uit Maastricht werd zondagmiddag aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een pand aan de St.Annalaan in Maastrichrt.
Een 20-jarige Maastrichtenaar werd zondagavond aangehouden op verdenking van het (op de Helmstraat in Maastricht) gooien van een bierfles in een carnavalvierende menigte. Daarbij werd gelukkig niemand geraakt. Toen de politie met deze verdachte wegreed, gooide ook een 18-jarige Maastrichtenaar met een bierfles (in de richting van de politie-auto). Deze verdachte werd eveneens aangehouden en werd ook overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op. Een 34-jarige man uit Geleen werd zondagavond op de Boschstraat aangehouden bij een ruzie op straat. Op de Helmstraat werden diezelfde zondagavond twee Maastrichtenaren (20) aangehouden, eveneens bij een ruzie tussen een aantal personen. Bij de aanhouding van deze twee verdachten drongen zich een aantal personen op en bemoeiden zich met het werk van de politie. Die moest op een gegeven moment gebruik maken van de wapenstok waarmee enkele tikken werden uitgedeeld, waarna de rust weerkeerde en beide aangehouden verdachten naar het politiebureau konden worden overgebracht. Op de Dominikanerkerkstraat hield de politie een 22-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan. Die stond daar met een mes te zwaaien, hetgeen de politie in beslag heeft genomen. Een man uit Belgie was daarbij gewond geraakt aan zijn zij. Het Belgische slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht heeft de politie een 18-jarige jongevrouw uit Geleen aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging op de St.Servaasbrug waarbij enkele personen zouden zijn geslagen.
Een 21-jarige jongeman uit Weert werd vanmorgen, maandagmorgenvroeg op de Wolfstraat aangehouden. Via het cameratoezicht zag de politie dat de verdachte op de Wolfstraat een fiets te hebben opgepakt en deze rondslingerde om het rijwiel vervolgens los te laten. De verdachte bekende dat de fiets niet zijn eigendom was en van niemand toestemming had gekregen tot het plegen van het feit (alleen fietszadel was beschadigd geraakt). Twee 22-jarige Maastrichtenaren werden vanmorgen/maandagmorgenvroeg op de Kesselskade aangehouden bij een onderlinge ruzie waarbij over en weer werd geslagen. Beide aangehouden vechtersbazen werden overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Maastricht; gewond
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding dat er op de Calvariestraat in Maastricht een gewonde persoon zou zijn. De politie die terplaatse ging trof er een 42-jarige Maastrichtenaar aan die behoorlijk gewond was aan een pols. Bleek dat de onfortuinlijke Maastrichtenaar op weg naar huis een kortere weg had willen nemen waarbij hij over een hek was geklommen. Tijdens het klimmen kwam de man ten val waarbij hij zijn pols lelijk openhaalde aan een van de pinnen in het hekwerk. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht alwaar meteen operatief moest worden ingegrepen.

Maastricht; in het schip
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg heeft de politie op een aan de Maaskade aangemeerd schip aan de Maasboulevard in Maastricht, een 25-jarige man uit Leidschendam aangehouden die in het schip op een bankje zat te slapen. Die wordt ervan verdacht door forcering van een ruitje het schip te zijn binnengedrongen. De verdachte verklaarde zich in het geheel niet meer te herinneren hoe hij op het schip terecht was gekomen. De politie, die vermoedt dat alcoholgebruik in het spel is, maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake lokaalvredebreuk.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 03-03-2003 '
Lees ook