Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-03-2003
Persberichten district Heerlen en district Sittard (JvK) District Heerlen / district Sittard

District Heerlen.

Vijf woningen bezocht door inbrekers.
Zondagmiddag en avond hebben inbrekers toegeslagen in vier woningen te Heerlen.
Tussen 13.30 uur en 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Karel van de Oeverstraat. Een ruit van de achterdeur werd ingeslagen om binnen te komen. De inbrekers namen alle tijd want de hele woning werd doorzocht. Daarbij werden in ieder geval twee televisies, een videorecorder, een telefoon en enkele sieraden buitgemaakt. De overige drie inbraken vonden plaats in de avonduren in woningen aan respectievelijk de Vergiliusstraat, de Doctor Philipsstraat (Hoensbroek) en de Grasbroekerweg.
De vijfde inbraak werd maandagmorgen ontdekt . Uit een woning aan de Odiliastraat werd een computer, een TV-toestel en een radio ontvreemd.

District Sittard

Geleen, brandstichting.

Maandagmorgen omstreeks 03.00 uur hebben onbekenden een stapel oude kranten welke onder een carport van een woning aan de Venusstraat in Geleen lagen opgestapeld, in brand gestoken. Daarbij kwam er nogal wat rook vrij welke via een ventilatieopening de betreffende woning binnen werd gezogen. De woning vulde zich vervolgens langzaam met rook. De bewoners, een echtpaar en een 1 jaar oud kind, werden wakker door de brandlucht en haastten zich naar buiten in de veronderstelling dat hun woning in brand stond. De brandweer kwam ter plaatse om de brandende kranten te blussen. Ook plaatste de brandweer ventilatoren in de woning om de rook te verdrijven. De bewoners werden tijdelijk elders ondergebracht.

Elsloo, kastelein ontdekt vals geld
Zondagmorgen bij het opmaken van de kas na sluitingstijd trof een kastelein uit Elsloo bij de dagopbrengst een vals bankbiljet van 50 euro aan. Hij wist zich te herinneren dat met het biljet door een jong stel van voor in de twintig was betaald. Het bankbiljet is door de politie in beslag genomen.

Sittard, inbraken
In de loop van zondagavond werd ingebroken in een woning aan de Bachstraat. Alle kamers werden doorzocht en de inhoud werd over de vloer uitgestrooid. Door de wanorde kon nog niet precies worden aangegeven wat er werd gestolen. Wat zeker weg is is een stereo-installatie, een televisie en enkele sieraden. Ook in de Morgenstraat werd zondagavond ingebroken in een woning. Ook hier verdween een TV, een stereo-installatie en een DVD-speler

Sittard, rijden onder invloed.
Een 27-jartige inwoner van Sittard is maandagmorgen omstreeks 01.30 uur door de politie aangehouden kort nadat hij in dronken toestand (1,7 promille) op de Haspelsestraat met zijn auto tegen slagboom en tegen een verkeerspaal was aangereden en daarna was doorgereden. De politie zag de auto kort na het voorval rijden op de Deken Tijssensstraat. De bestuurder kon toen worden aangehouden en aan een ademanalyse worden onderworpen. Diens rijbewijs werd ingevorderd.

Beek, inbraak in kantoor
Zondagmiddag werd door een beveiligingsmedewerker een inbraak in een bedrijf aan de Azielaan (Maastricht-airport) ontdekt. Een ruit was ingetikt en vervolgens geopend. Uit een kantoorruimte werden enkele computers en beeldschermen gestolen.

Sittard, snelheidscontrole VHT
Zondagmiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur werd door het VHT een snelheidscontrole gehouden op de Urmonderbaan. De snelheid van het verkeer in beide richtingen werd gemeten. Van de 1210 gecontroleerde voertuigen reden er 60 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 03-03-2003 '
Lees ook