Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-07-2002 Gulpen;tweede slachtoffer aanrijding overleden (RKey;15.30u) Woensdag, 3 juli 2002

District Kerkrade

Gulpen; tweede slachtoffer aanrijding overleden

Vandaag, woensdag 3 juli 2002 is in het ziekenhuis Klinikum in Aken (D) een van de slachtoffers, een 15-jarig meisje uit Gulpen, van een aanrijding in Gulpen overleden. Het overleden meisje was een van de inzittenden van een auto welke op 28 juni jl., op de Gulperbergweg (in de volksmond beter bekend als Panoramaweg) in Gulpen betrokken was bij een eenzijdige aanrijding. Daarbij kwam die nacht een andere inzittende van de auto, een 22-jarige man uit Heerlen om het leven. De politie is nog altijd bezig met het onderzoek naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

De vijf inzittenden van de auto, een 26-jarige bestuurder / man uit Eys, twee 15-jarige meisjes uit Gulpen, een 24-jarige man uit Eys en de 22-jarige man uit Heerlen, waren die nacht (omstreeks 02.30 uur) na afloop van een bezoek aan een examenfuif, in de auto op weg naar een ontmoetingsplek van jongeren op de Gulperberg. Onderweg raakte 26-jarige automobilist door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt waarna het voertuig in een slip raakte en tegen een boom botste. Vervolgens schoof de auto door, kantelde en kwam uiteindelijk tegen een andere boom tot stilstand. De 22-jarige mede-inzittende man uit Heerlen kwam bij de aanrijding om het leven. Alle andere inzittenden raakten gewond. Een van de 15-jarige meisjes uit Gulpen werd ernstig gewond (ondermeer hersenletsel) overgebracht naar het Klinikum in Aken. Het andere 15-jarige meisje uit Eys werd met kneuzingen en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Ook de 24-jarige man uit Eys werd met allerlei kneuzingen, schaafwonden en een open polsbreuk overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De 26-jarige autobestuurder uit Eys werd met ondermeer een gebroken arm overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Van hem is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of er sprake is van drank- en/of verdovende middelengebruik.
Drie van de vijf inzittenden, inclusief de terplaatse overleden 22-jarige man uit Heerlen, zaten bekneld in het wrak en moesten door de brandweer worden bevrijd. Ambulancemedewerkers uit heel Zuid Limburg, een traumateam alsmede personeel van de Duitse Hilfedienst verleenden medische bijstand.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 03-07-2002 '
Lees ook