Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-08-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.45 u) Zaterdag, 3 augustus 2002

District Maastricht

Maastricht; beurs gerold
Afgelopen vrijdagavond kreeg de politie een melding dat een vrouw in een horecagelegenheid aan de Markt in Maastricht een beurs uit de tas (van iemand anders) welke in het etablissement stond, had gestolen. De politie die terplaatse ging heeft er een 24-jarige vrouw uit Maastricht aangehouden. Die bleek bij nader onderzoek de gestolen beurs bij zich te hebben, echter het geld (zon vijftig Euro) bleek er al uit te zijn gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar ze bekende de beurs uit de tas te hebben gestolen en het daaruit gestolen geld aan iemand anders te hebben gegeven. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; in gestolen auto
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat er op de Mergelweg in Maastricht een auto stond met een tweetal bewegingloze personen erin. De politie die poolshoogte ging nemen trof er in het struikgewas inderdaad een auto aan met twee mannen die in de auto lagen te slapen. Bij nader onderzoek bleek dat de auto waarin het tweetal lag te slapen was gestolen. De politie-agenten maakten beide verdachten, een 35-jarige man uit Maastricht en een 34-jarige man uit Margraten, wakker en hield ze aan. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; aanhoudingen
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg een 25-jarige man uit Cadier en Keer aangehouden. Die wordt ervan verdacht op de Grotestraat zonder enige aanleiding een 33-jarige man uit Maastricht te hebben geslagen. Het Maastrichtse slachtoffer die op de Grote straat liep met zijn bromfiets / de bromfiets met zich meevoerde, liep langs een groepje jongeren toen hij plotseling door een van hen werd geslagen. Gelukkig had het slachtoffer zijn bromfietshelm nog op. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.
Op aanwijzingen van getuigen heeft de politie vannacht op hetzelfde Theodoor Dorrenplein een 18-jarige jongeman uit Meerssen aangehouden. Die wordt ervan verdacht tegen een tweetal geparkeerde autos te hebben geschopt waardoor deze een deuk opliepen. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Valkenburg; straatroof
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 01.30 uur vond op de Daalhemerweg in Valkenburg een straatroof plaats. Twee jongen 16-jarige jongens uit Tilburg werden plotseling door een groepje van ongeveer zes of zeven jongeren belaagd. Die sloegen en trapten er meteen op los waarbij een van de slachtoffers werd beroofd van zijn beurs (met daarin ongeveer tien Euro). Het andere slachtoffer zag namelijk op een gegeven moment kans aan zijn belagers te ontkomen en weg te rennen. De gewaarschuwde politie heeft nog in de omgeving naar de gewelddadige straatrovers uitgekeken doch dat leverde niets op. Beide Tilburgse slachtoffers die bij de straatroof allerlei kneuzingen en pijnlijke plekken hadden opgelopen, hebben zich bij de EHBO in het Maastrichtse ziekenhuis laten verzorgen waarna ze weer konden vertrekken. De politie stelt een nader onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de Valkenburgse politie via telefoon 0900-8844.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 03-08-2002 '
Lees ook