Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15) Donderdag 4 juli 2002

Valkenburg, snelheidscontrole:
Op woensdag 3 juli 2002 heeft op Broekhem te Valkenburg een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto van de politie controleerde tussen 18.45 en 21.10 uur de snelheid van 498 motorvoertuigen waarvan 58 bestuurder harder reden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Maastricht, inbraak in school:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een school gevestigd aan de Keurmeestersdreef te Maastricht. De inbreker heeft een ruit van het schoolgebouw in gegooid en kreeg daardoor de toegang. Uit een van de klaslokalen werd een computer, een toetsenbord en een muis weggenomen. De monitor bleef staan omdat deze opvallend gemerkt was en derhalve voor de dief onbruikbaar was. Namens de school is van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, dief aangehouden:
Woensdagmiddag 3 juli 2002 heeft de politie een 42 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die door getuigen in zijn kraag werd gegrepen na een diefstal.
De diefstal vond omstreeks plaats in het gemeenschapshuis van het stadsdeel Nazareth gelegen aan de Kasteel Rivierenstraat te Maastricht. Uit een gemeenschappelijke ruimte werd door de dief een geldkistje met enkele tientallen euros als inhoud weggenomen, waarmee hij aan de haal ging. De diefstal werd echter opgemerkt door aanwezigen in het gemeenschapshuis die dit aan de politie meldden. De vluchtende dief werd achterna gezeten door de getuigen die de politie precies konden vertellen waar deze zich bevond. Tijdens zijn vlucht zagen de getuigen de dief het geldkistje in de struiken weggooien op de Severenweg te Maastricht waar het kort daarna ook werd aangetroffen. Er bleek niets uit het geldkistje ontvreemd te zijn. De dief werd op het kerkhof in Amby door de politie aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten. De dief bleek bij onderzoek geestelijk niet in orde te zijn. Hij sloeg alleen maar wartaal uit. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal hij door de politie in vrijheid gesteld.

Maastricht, autokraker aangehouden:
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Sint Annalaan te Maastricht een autokraker op heterdaad aangehouden. Hij bleek vier geparkeerde personenautos opengebroken te hebben. Een politiepatrouille zag donderdagmorgen omstreeks 03.10 uur tijdens hun autosurveillance een man gehurkt zitten achter een geparkeerde personenauto op de Sint Annalaan te Maastricht. De man, die zag dat de politiepatrouille stopte en op hem toe kwam lopen, sprong snel op en rende weg naar een tuin gelegen rondom een bankgebouw gelegen aan dezelfde straat. Daar verborg hij zich. De politie zette meteen de omgeving af en stelde daarna een onderzoek in. Daarbij werd de man aangetroffen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij een onderzoek in de directe omgeving werden op de Sint Annalaan vier geparkeerde personenautos aangetroffen die alle opengebroken of waarvan een ruit ingeslagen was. De eigenaren van de autos zijn die nacht nog of uit hun bed gebeld of hebben een briefje op hun auto aangetroffen om zich aan het politiebureau te melden voor het doen van aangifte.
Bij de auto waarachter de aangehouden verdachte voor het eerste gezien werd trof de politie een draagzak aan waarin allemaal goederen in aanwezig waren afkomstig uit de opengebroken autos. De verdachte werd donderdagmorgen in verzekering gesteld en zal morgen worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 04-07-2002 '
Lees ook