Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2002 Aanvulling berichten districten Heerlen/Kerkrade (15.40 u) Donderdag, 4 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Brunssum; gewapende overval
Vanmorgen, donderdag morgen tussen 11.30 en 12.00 uur vond een overval plaats op een 37-jarige man uit Griekenland. Die zat in een auto op de Ganzepool in Brunssum te wachten op de bestuurder die even weg was. Plotseling kwamen een tweetal mannen aangelopen waarvan er een plotseling een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde. Onder bedreiging met het vuistvuurwapen eisten de overvallers geld. Het kwam op een gegeven moment tot een handgemeen waarbij het slachtoffer met het vuistvuurwapen op zijn hoofd werd geslagen en tengevolge daarvan een hoofdwond opliep. Mede ook omdat het slachtoffer zich hevig verweerde gingen beide overvallers er op een gegeven moment (zonder buit) vandoor en renden de nabijgelegen bossen in. De gewaarschuwde politie zette meteen de gehele omgeving af en startte een zoekactie. Daarbij werden ook speurhonden en een helicopter (die bezig was met een milieu-controlevlucht vanuit de lucht) ingezet. De zoekactie leverde echter niets op en de beide overvallers wisten te ontkomen. Omstreeks 13.45 uur werd de zoekactie dan ook beeindigd. Het Griekse slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Nuth; snelheidscontrole
De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de Pastorijstraat in Nuth. Totaal controleerde de politie 226 voertuigbestuurders. Daarvan hebben 42 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km p/u.

Vijlen; overlopen
Bewoners van een woning aan de St. Martinusstraat in Vijlen bespeurden vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 06.00 uur onraad in de woning. Toen een bewoonster poolshoogte ging nemen en naar beneden ging, werd de vrouw plotseling geconfronteerd met een inbreker. Die sloeg en trapte meteen op de vrouw in en rende vervolgens de woning uit. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 04-07-2002 '
Lees ook