Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.55 uur) Donderdag 4 juli 2002

Born, overval mislukt:
Woensdagmiddag 3 juli 2002 heeft een onbekend gebleven man een poging gedaan een overval te plegen in een aan de Kerkstraat te Born gevestigde sportzaak. Door alert optreden van personeel was de overvaller genoodzaakt met lege handen te vluchten. Omstreeks 15.45 uur kwam een onbekende man de sportzaak binnen. Hij bedreigde het personeel met een knuppel en eiste geld. Daarbij sloeg hij met de knuppel naar een personeelslid welke geraakt werd aan een arm. Een van de personeelsleden greep daarop onvervaard in. Hij pakte de knuppel vast en maakte deze de overvaller afhandig. Deze was daarop genoodzaakt het hazenpad te kiezen. Bij zijn vlucht spoot de overvaller een vloeibaar gas richting zijn achtervolgers. Hij kon daardoor de winkel uitkomen en sprong op straat in een klaarstaande witte Mercedes waarin zijn kompaan zat. Uit de winkel werd niets ontvreemd. Het slachtoffer heeft een pijnlijke plek aan zijn arm opgelopen ten gevolge van de klap. De politie stelt een verder onderzoek in. Bij een uitgebreid onderzoek in de omgeving werd de gebruikte witte Mercedes niet meer aangetroffen.

Beek, autos vanaf garageterrein ontvreemd:
Woensdagmorgen 3 juli 2002 werden vanaf een terrein van een garage gelegen aan de Wethouder Sangerstraat te Beek drie gestalde personenautos ontvreemd.
De diefstal werd ontdekt nadat een personeelslid woensdagmorgen omstreeks 09.00 uur een nieuwe personenauto zonder voorzien te zijn van een kenteken, eigendom van het automobielbedrijf, van het terrein zag wegrijden. Het personeelslid sprong daarop meteen in een bedrijfsauto en ging op zoek naar de gestolen auto. Deze trof hij kort daarna aan op een parkeerterrein van een naast gelegen winkelcentrum te Beek. Van een dief was geen spoor meer te bekennen. Bij verder onderzoek bleek dat dezelfde morgen nog een tweetal nieuwe personenautos ongemerkt vanaf het bedrijfsterrein werd gestolen. De diefstal was mogelijk omdat personeel juist bezig was om diverse gestalde personenautos op het bedrijfsterrein te verplaatsen en derhalve de sleutels in de autos aanwezig waren. De twee andere autos zijn nog niet opgespoord.
Namens het bedrijf is van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Amstenrade, inbreker aangehouden:
Donderdagmorgen 4 juli 2002 heeft de politie een 36 jarige inwoner van Heerlen aangehouden na het plegen van een woninginbraak en drie pogingen daartoe.
De bewoners van een woning aan de Achter de Hof te Amstenrade werden omstreeks 04.30 uur gewekt door een geluid aan hun woning. Toen zij naar buiten keken zagen zij een man aan hun voordeur die via de brievenbus aan het hengelen was. De man kreeg in de gaten dat de bewoners hem gezien hadden en nam daarop de benen. Een gewaarschuwde politiepatrouille die de omgeving doorzocht naar de inbreker trof alleen een fiets aan voor een woning aan Veldgaard. Deze fiets werd onopvallend in de gaten gehouden. Nog geen minuut na het begin van het posten kwam een onbekende man hard aan rennen die volledig voldeed aan het door de bewoners opgegeven signalement van de mogelijke inbreker. De man greep de fiets en ging ertussenuit. De man werd daarop door de politie aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet tegen de politie. Hij werd voorzien van handboeien overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. Bij zijn aanhouding werd in zijn kleding een GSM en enkele euro bankbiljetten aangetroffen.
Bij het verder onderzoek is gebleken dat de aangehouden verdachte in een woning aan de Veldgaard te Amstenrade een woninginbraak had gepleegd. Hij verschafte zich de toegang tot de woning door de voordeur open te hengelen via de brievenbus. In de woning ontvreemdde hij een GSM en twee beurzen waaruit hij geld ontvreemdde, zijnd het geld dat in zijn kleding werd aangetroffen. Ook deed hij dezelfde nacht twee pogingen in andere woningen in te breken, maar moest tweemaal overhaast vertrekken omdat in een geval de hond des huizes aansloeg en in het andere geval de bewoners reageerden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 04-07-2002 '
Lees ook