Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-06-2002
Persberichten district Maastricht
Woensdag 05 juni 2002

Valkenburg, rijden onder invloed:

Een 36 jarige inwoner van Bunde is woensdagmorgen 5 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.

Een politiepatrouille zag omstreeks 03.00 uur een personenauto slingerend rijden over de Cauberg te Valkenburg. Bij een daarop volgende controle van de bestuurder bleek dat deze naar alcohol rook, welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau alwaar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Bunde werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, winkeldievegge:

Een 50 jarige inwoonster van Riemst is dinsdagmiddag 4 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal.

In een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht pleegde de inwoonster van Riemst een winkeldiefstal waarbij zij diverse goederen in een grote tas stopte en hiermee de winkel verliet. Bij het verlaten van de winkel activeerde de aangebracht beveiligingsmiddelen het alarm van de beveiligingspoortjes en werd zij door het beveiligingspersoneel gecontroleerd. Daarbij bleek de diefstal t.b.v. bijna 80 euro. De gewaarschuwde politie nam de inwoonster van Riemst mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel opgelegd van 190 euro. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 05-06-2002 '
Lees ook