Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Vrijdag, 5 juli 2002

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Maasboulevard in Maastricht van een 26-jarige automobilist uit Moresnet (B) bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Belg ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Bij controle, eveneens afgelopen nacht op de Cabergerweg van een 26-jarige bestuurster van een auto uit Maastricht bleek dat ook de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees een alcoholpromillage in haar bloed uit van ruim 1,1 promille. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Uiteraard kregen beide autobestuurders ook een rijverbod opgelegd.

Maastricht; hennepkwekerij
Afgelopen donderdag trof de politie in een woning aan de Bastionstraat in Maastricht een hennepkwekerij aan met totaal zon 140 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (zes groeilampen, transformatoren etc.) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.

Meerssen; klevende snelheidsduivel
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Maastricht en maakt proces-verbaal tegen hem op. Tijdens een surveillance afgelopen donderdagmiddag met een onopvallende politiemotor zag de politie de Maastrichtenaar met hoge snelheid op de autosnelweg A-79 ter hoogte van Meerssen rijden waarbij hij herhaaldelijk vlak achter andere autos ging rijden / hangen (die bijvoorbeeld andere autos juist aan het inhalen waren). Nadat de Maastrichtenaar vervolgens weer kon doorrijden klokte de snelheidsmeter van de onopvallende politie-motor die achter de Maastrichtenaar reed soms snelheden van ruim 172 km p/u. De politie zette de Maastrichtse automobilist langs de kant, zegde hem proces-verbaal aan en vorderde diens rijbewijs in.

Eijsden; been gebroken
Afgelopen donderdagmorgen vond op de kruising Kasteellaan / Catharinastraat in Eijsden een aanrijding plaats. Een 44-jarige automobilist uit Chaudfontaine (B) die met zijn bestelbusje de kruising opreed, zag daarbij vermoedelijk een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Maastricht over het hoofd die op het fiets/bromfietspad kwam aangereden. De Maastrichtenaar botste met zijn bromfiets tegen het bestelbusje, kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken bovenbeen per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 05-07-2002 '
Lees ook