Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey 13:00 uur) Vrijdag, 5 juli 2002

Landgraaf; bekeurd
De politie heeft bij een verkeerscontrole afgelopen donderdag avond en vrijdagnacht op de Heerlenseweg en Bunderweide in Landgraaf totaal 14 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren, rijden met een kale banden tot het niet APK-gekeurd zijn van de auto. Twee automobilisten, een 61-jarige man uit Landgraaf en een 33-jarige bestuurster van een auto uit Schinveld werden bekeurd met ieder een boete van 190 Euro. Bleek dat ze onder invloed achter het stuur van hun autos zaten. Ademanalyse wees uit dat de vrouw bijna 0,7 promille alcohol in haar bloed had en de man ruim 0,6 promille.

Landgraaf; snelheidscontrole
Bij een radarsnelheidscontrole afgelopen donderdagavond op de Schanserweg en op de Hoofdstraat in Landgraaf controleerde de politie totaal 1.505 voertuigbestuurders. Daarvan bleken totaal 149 voertuigbestuurders te hard te rijden / de terplaatse maximaal geldende snelheid te overtreden. Zij krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km p/u.

Vijlen; agressieve inbreker overlopen
Bewoners van een woning aan de St. Martinusstraat in Vijlen bespeurden afgelopen donderdagmorgen omstreeks 06.00 uur onraad in de woning. Toen een bewoonster poolshoogte ging nemen en naar beneden ging, werd de vrouw plotseling geconfronteerd met een inbreker. Die sloeg en trapte meteen op de vrouw in en rende vervolgens de woning uit. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in. Daarbij kreeg de politie van getuigen informatie dat die rond dat vroege tijdstip in de omgeving een verdachte auto hebben gezien. Daarbij gaat het om een zwarte Mercedes. De politie is in het kader van het onderzoek dan ook dringend op zoek naar getuigen die mogelijk ook informatie kunnen verstrekken welke kan bijdragen tot het achterhalen van de identiteit van de agressieve inbreker. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Vaals via telefoon 0900 8844

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 05-07-2002 '
Lees ook