Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey 13:00 uur) Vrijdag, 5 juli 2002

Sittard; beroving taxichauffeur opgelost
Met de aanhouding (thuis en op hun werk) afgelopen week van een zevental mannen (20 tot 25 jr), allemaal uit Sittard, denkt de politie de beroving van een taxichauffeur te hebben opgelost. Twee mannen werden begin deze week in vrijheid gesteld omdat zij er niets mee van doen hadden. Tegen de overige vijf Sittardse verdachten (die ieder hun aandeel in het gebeurde hebben bekend) maakt de politie proces-verbaal op terzake openlijke geweldpleging en tegen een van deze verdachte, een 25-jarige Sittardenaar ook nog terzake diefstal met geweld. Een 23-jarige taxichauffeur is afgelopen zaterdag 29 juni jl. omstreeks 03.40 uur op de Markt in Sittard door een aantal mannen mishandeld en vervolgens beroofd. De daders hadden het voorzien op de portemonnee van de taxichauffeur. Ook namen ze hem een gouden ketting, zijn gsm en zijn rijbewijs af. Daarbij werd de taxichauffeur ook geslagen. Een onderzoek in de omgeving leverde die nacht niet op. Bij het ingestelde recherche-onderzoek van de Sittardse politie kwamen de verdachten in beeld en werden afgelopen week dan ook allemaal, thuis en op hun werk aangehouden. Alle verdachten zijn inmiddels na onderzoek heengezonden. Van de buit is niets terecht.

Westelijke Mijnstreek: Diverse verkeerscontroles. Tijdens diverse verkeerscontroles, waaronder ook radarsnelheidscontroles in de gehele Westelijke mijnstreek heeft de politie op donderdag 4 juli totaal zon 600 processen-verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen hadden onder meer betrekking op het overschrijden van de maximum toegestane snelheid (de meeste), het rijden door het rode verkeerslicht en het niet dragen van een autogordel. De controles werden onder andere uitgevoerd aan de Urmonderbaan te Sittard, de Rijksweg Zuid te Geleen en De Raadhuisstraat te Beek. Ook in Spaubeek werden op diverse plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Degenen die niet ter plekke een
proces-verbaal/bekeuring hebben ontvangen, zullen deze binnenkort via de post thuis mogen verwachten.

Sittard: Aanhouding na winkeldiefstal en belediging politieambtenaren. Op donderdag 4 juli zag een politieambtenaar een bij de politie bekende persoon op de fiets, terwijl deze een grote doos met dekbed bij zich had. Toen de betreffende persoon - een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats -, de politiebeambte zag, verklaarde hij spontaan dat hij het dekbed wel terug zou brengen naar een winkelbedrijf gelegen aan de Rosmolenstraat te Sittard. De politie die daaruit afleidde dat het dekbed was gestolen, maakte de verdachte vervolgens duidelijk dat het daarvoor te laat was en dat hij mee moest naar het politiebureau. Hierop begon de verdachte tegen de politieman plots beledigingen en bedreigingen te uiten. Daarbij spuugde hij ook in de richting van de politie-ambtenaar. Toen de aangehouden verdachte even later naar het politiebureau werd overgebracht door twee andere politieambtenaren, bleef hij doorgaan met het uiten van beledigingen. De politie maakte terzake de winkeldiefstal en het uiten van beledigingen en bedreigingen proces-verbaal op tegen de verdachte.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 05-07-2002 '
Lees ook