Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2002
Persberichten district Heerlen (RKey 13:00 uur) Vrijdag, 5 juli 2002

Heerlen; gesignaleerd
Bij controle afgelopen donderdagavond in een leegstaand en vanwege de gemeente dichtgespijkerd pand aan de Doctor Poelsstraat in Heerlen trof de politie een aantal daklozen/verslaafden aan waarvan er een, een 37-jarige vrouw uit Tilburg gesignaleerd stond. Zo bleek de politie naar haar op zoek te zijn in verband met een verdenking van (betrokkenheid bij) diefstal uit een woning. Daarnaast bleek de vrouw gesignaleerd te staan voor een gevangenisstraf van totaal 191 dagen die zij nog moet ondergaan. De vrouw is ingesloten.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Kerkrade en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie, die afgelopen donderdagmiddag op de Provincialeweg N281 in Heerlen met een onopvallende motor reed, werd plotsklaps door de automobilist ingehaald / gepasseerd. De snelheidsmeter van de onopvallende politiemotor klokte daarbij snelheden van soms meer dan 150 km p/u terwijl terplaatse een snelheidslimiet geldt van 100 km p/u.

Heerlen; onder invloed
De politie heeft afgelopen donderdagavond en afgelopen nacht bij controle op de Groene Boord en op de Palemigerboord in Heerlen twee automobilisten uit Heerlen betrapt bij het onder invloed besturen van hun voertuigen. Een van hen, een 27-jarige Heerlense automobilist werd bekeurd met een boete van Euro 190,- (na ademanalyse tussen 0,5 en 0,6 promille alcohol in zijn bloed en tegen de ander, een 66-jarige Heerlense automobilist maakt de politie proces-verbaal op (bijna 0,9 promille alcohol in zijn bloed). Een 37-jarige voetganger uit Heerlen werd aangehouden. Die kwam langsgelopen en bemoeide zich op een gegeven moment met de politiecontrole. De verdachte liep, ondanks herhaalde sommaties daartoe niet door. De aangehouden Heerlenaar waarvan de politie vermoedt dat drankgebruik in het spel is, is op verdenking van openbare dronkenschap overgebracht naar het politiebureau waar hij (ter ontnuchtering) is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Heerlen; drugsdeal
De politie die afgelopen donderdagmiddag op de Prinses Margrietstraat in Heerlen tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde, greep in en hield vijf personen, twee mannen (25/27) uit Heerlen en twee mannen (24/28) en een vrouw (37), alledrie uit Keulen (D) aan. Totaal nam de politie ruim 22 gram heroine en een geldbedrag van 360 Euro in beslag. Bij nader onderzoek in de woningen van de twee uit Heerlen afkomstige verdachten (die de politie verdenkt van handel in verdovende middelen) vond de politie een veertiental vermoedelijk XTC-tabletten, een blokje hashish, een paar weegschalen, een gasalarmpistool en een geldbedrag van totaal ruim vierduizend Euro. Dit werd allemaal in beslag genomen. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen/Klimmen/Nuth/Hulsberg; radarsnelheidscontroles De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond op diverse locaties radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal 1.000 voertuigbestuurders controleerde de politie op de J.F. Kennedylaan en op de A-79 (ter hoogte van Keelbos) in Heerlen. Daarvan reden 106 voertuigbestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid; 77 km p/u. Op de Trichterstraat in Schimmert controleerde de politie totaal 150 voertuigbestuurders. Totaal 56 voertuigbestuurders reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km p/u. Op de Retersbekerweg in Klimmen werden totaal 244 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 48 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km p/u. Bij een radarsnelheidscontrole afgelopen donderdagmiddag op Nierhoven en op de Valkenburgerweg in Nuth (mede ook naar aanleiding van klachten van buurtbewoners) heeft de politie totaal 837 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 78 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 65 km p/u. Op de Wijnandsraderweg en op de Kersboomkensweg in Hulsberg reden totaal 71 voertuigbestuurders (van de totaal 552 gecontroleerde voertuigbestuurders) te hard. Hoogstgemeten snelheid; 119 km p/u. Alle automobilisten krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 05-07-2002 '
Lees ook