Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.40) Donderdag 6 maart 2003

Maastricht, winkeldief aangehouden.

Een 37 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is woensdagmiddag 5 maart 2003 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal in een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Muntstraat te Maastricht.
Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag woensdagmiddag een man de betreffende winkel verlaten met een doos in zijn handen. Bij het verlaten van de winkel trad het alarm van de beveiligingspoortjes in werking. De man liep gewoon verder en liep via de Jodenstraat richting Kesselskade. Daar werd hij door de beveiliger ingehaald en ter verantwoording geroepen. De winkeldief wilde niet ter plaatse blijven tot de komst van de politie en er ontstond een worsteling. De beveiliger kon de winkeldief ondanks zijn verzet vasthouden tot de komst van de politie. De winkeldief werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek een friteuse te hebben weggenomen met een winkelwaarde van bijna 60 euro. Na verhoor kon de winkeldief huiswaarts. De friteuse is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, winkeldieven aangehouden.
Woensdag 5 maart 2003 zijn twee mannen aangehouden die een winkeldiefstal hadden gepleegd. Bij onderzoek bleken zijn diverse goederen in hun bezit te hebben die zij in vijf winkels in Maastricht ontvreemd hadden.
Het tweetal ontvreemdde in een supermarkt gevestigd aan het Plein 1992 te Maastricht een aantal eetwaren met een winkelwaarde van bijna 7 euro en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Personeel die de diefstal door het tweetal had zien plegen riep hen aan de uitgang ter verantwoording. Zij bleken buiten de ontvreemde eetwaren uit de supermarkt tevens een aantal goederen in hun bezit te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De gewaarschuwde politie heeft het tweetal meegenomen naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek werden ingesloten. Zij bleken voor bijna 90 euro aan gestolen goederen, etens- en drinkwaren maar ook kleding en toiletartikelen, in hun bezit te hebben die zij in vijf andere winkels in de binnenstad van Maastricht ontvreemd hadden. In het kader van snelrecht werd tegen hun proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor konden zij huiswaarts. Het tweetal betreft een 25 jarige inwoner van Maastricht en een 19 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Eijsden, vernielers aangehouden.

Een 15 en een 17 jarige jongen, beiden woonachtig te Eijsden, zijn woensdagavond 5 maart 2003 door de politie aangehouden nadat zij op de Kapelkesstraat te Eijsden tegen autospiegels van vijf geparkeerde personenautos trapten.
Een getuige zag hoe omstreeks 20.10 uur de passagier van een fiets op de Kapelkesstraat tegen een aantal autospiegels trapte. De spiegels klapten om en mogelijk ontstond er schade aan de autos. Zowel de passagier als de bestuurder van de fiets werden op aanwijzing van de getuige door een politiepatrouille aangehouden wegens het plegen van baldadigheid. Aan het politiebureau werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn zij onder ouderlijk gezag geplaatst. Of er daadwerkelijk schade is aangericht kon nog niet worden vastgesteld. De eigenaren van de autos moeten nog aangifte doen.

Maastricht, autokrakers aangehouden.
Woensdagavond 5 maart 2003 heeft de politie op de Sint Maartenslaan te Maastricht drie mannen aangehouden wegens diefstal uit een geparkeerde personenauto.
Tijdens zijn surveillance zag een politieagent dat omstreeks 22.25 uur een man een ruit van een op de Wilhelminasingel te Maastricht geparkeerde personenauto insloeg. Kort daarna herhaalde ditzelfde zich op de Sint Maartenslaan waar opnieuw een ruitje van een geparkeerde personenauto werd ingeslagen. Twee andere mannen bleven bij de autokraak op de uitkijk staan. Een van de drie personen haalde twee tassen en nekele kledingstukken uit de auto waarmee hij daarna samen met de twee andere mannen wegliep in de richting van de Oeverwal. Daar werd het drietal door de politie aangehouden. De echte dief verzette zich tegen zijn aanhouding waarop de politie, nadat hij daarvoor gewaarschuwd was, tegen hem pepperspray gebruikt werd. Daarna kon hij geboeid naar het politiebureau overgebracht worden. Aan het politiebureau werd tegen het drietal proces-verbaal opgemaakt. De opengebroken auto bleek van een 26 jarige Parijzenaar te zijn die kort daarna bij de politie aangifte deed van de diefstal uit zijn auto. De gestolen spullen kreeg hij daarna van de politie terug.

Maastricht, vernieler aangehouden.
Een 21 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 6 maart 2003 door de politie aangehouden wegens het plegen van een vernieling en het plegen van baldadigheid.
Op de monitoren van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht was omstreeks 04.30 uur te zien dat een jongeman met zijn zitvlak op de motorkap van een op de Kesselskade te Maastricht geparkeerde personenauto sprong. Daarna gooide hij ook nog een bierglas tegen de voorgevel van een woning stuk en stond hij te zwaaien met een kleine vuilcontainer. Vanuit het politiebureau werd daarop een politiepatrouille naar de Kesselskade gezonden waar de vernieler werd aangehouden. Hij bleek behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Op de motorkap van de auto, op de plaats waar de aangehouden verdachte gesprongen had, werd een deuk aangetroffen. Tegen de 21 jarige verdachte uit Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Bij zijn verhoor wist hij zich niets meer te herinneren.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 06-03-2003 '
Lees ook