Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Donderdag, 6 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; beledigingen
De politie heeft afgelopen woensdagnamiddag, omstreeks 18.00 uur op de Bongerd in Heerlen met de nodige moeite een 26-jarige Heerlenaar aangehouden. De agenten wilden de Heerlenaar aanspreken op zijn gedrag (liep wild gebarend en luid schreeuwend rond hetgeen de nodige schrikreacties opriep bij het winkelende publiek / passanten), echter meteen en zonder enige aanleiding uitte de Heerlenaar daarop allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hielden de verdachte daarop aan, waartegen hij zich hevig verzette. Het gebruik / inzet van pepperspray leverde niet het nodige effect op. Uiteindelijk wisten de politie-agenten de verdachte te boeien en onder controle te krijgen. Daarbij brak een van de politie-agenten een vinger. De verdachte, die bij de politie bekend is als gebruiker van verdovende middelen en dit soort ordeverstoringen in de Heerlense binnenstad, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; inbraak
Afgelopen woensdagmiddag werd een inbraak ontdekt in het verenigingsgebouw van een sportvereniging aan de Kamperheideweg in Heerlen. Het is nog niet geheel duidelijk wat er allemaal is gestolen, dat moet nog precies worden nagegaan. Vermoedelijk hebben de inbrekers elektrische apparatuur (twee versterkers) gestolen. Daarnaast is de spaarkas opengebroken en hebben de inbrekers de inhoud van de spaarkas gestolen (niet bekend hoeveel er precies in zat, ook dat moet nog worden nagegaan). De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; heterdaad
Bij controle tijdens de politiesurveillance afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 01.45 uur zagen politie-agenten op de Heldevierlaan in Heerlen een man lopen met een kruiwagen, met daarop een paar pakken isolatiemateriaal (steenwol). De politie die dat in deze nachtelijke uren niet vertrouwde hield de verdachte, een 30-jarige man uit Heerlen op verdenking van diefstal aan. Bleek dat de pakken isolatiemateriaal waren gestolen vanaf een bouwterrein aan de Heldevierlaan. Bij nader onderzoek in diens woning vond de politie nog een paar pakken met isolatiemateriaal (steenwol). Die werden in beslag genomen. De verdachte die werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten, heeft de diefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; poging overval
Afgelopen woensdagavond omstreeks 22.10 uur vond een poging overval plaats op een eetgelegenheid aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek. Vier gemaskerde en met een vuistvuurwapen gewapende personen kwamen aan de achterzijde / bij de achterdeur van het etablissement waar de uitbater, die daar doende was, werd geconfronteerd met de overvallers. Er ontstond meteen een handgemeen met de aanwezige uitbater en die werd vervolgens op zijn hoofd geslagen. Die liep daarbij een bult op aan zijn hoofd. Meteen daarop renden de overvallers, zonder buit er vandoor in de richting van de Burg. Horstmanstraat. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is ze op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen met de Hoensbroekse politie via telefoon 0900 8844.

Kerkrade; straatroof
Een 52-jarige man uit Born heeft bij de politie aangifte gedaan van een overval/straatroof. De man reed afgelopen woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur met zijn auto op de Junostraat in Kerkrade. Bij het keren van zijn auto stopte plotseling een groene leger-jeep achter zijn auto. Twee inzittende personen van de leger-jeep stapten uit en liepen naar de automobilist uit Born. Die werd vervolgens onder bedreiging met een vuistvuurwapen gedwongen tot afgifte van geld en allerlei gereedschap die de automobilist uit Born in zijn auto had. Met de buit reden de beide overvallers er vervolgens in hun jeep vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vaals; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur vond op de Rijksweg in Lemiers (Vaals) een (zogenaamde kop- / staart-) aanrijding plaats. Een 29-jarige automobilist uit Vaals die vermoedelijk te laat zag dat een andere auto voor hem was gestopt, botste met zijn auto tegen de achterzijde van die auto, bestuurd door 25-jarige vrouw uit Epen. Een mede-inzittende 33-jarige man uit Epen liep bij de aanrijding nekklachten/letsel op en werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 06-03-2003 '
Lees ook