Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-06-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 16.00 uur) Donderdag 6 juni 2002

Kerkrade, winkeldiefstal:
Woensdagmiddag 5 juni 2002 heeft de politie twee mannen aangehouden verdacht van het plegen van een winkeldiefstal. Het tweetal ontvreemdde in een winkel gevestigd aan de Roda JC ring te Kerkrade een boormachine en een kleine tafellamp. De onvreemde spullen werden onder de kleding verborgen en zonder af te rekenen verliet het tweetal de winkel. Personeel van de winkel had beide diefstallen echter zien plaatsvinden en greep bij het verlaten van de winkel in. De gewaarschuwde politie heeft het tweetal aangehouden. De ontvreemde boormachine en de tafellamp zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het tweetal is aan het politiebureau ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt in het kader van snelrecht. Na verhoor konden zij huiswaarts. De aangehouden verdachten zijn een 28 jarige inwoner van Kerkrade en een 24 jarige inwoner van Groningen.

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 44 jarige inwoner van Heerlen is donderdagmorgen 6 juni 2002 door de politie aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol in een personenauto gereden had.
Een politiepatrouille zag omstreeks 01.50 uur een personenauto met hoge snelheid over de Burgemeester Franssenstraat te Kerkrade rijden. De auto werd meteen daarop nagereden en vervolgens ook gecontroleerd. De bestuurder stapte meteen uit zijn auto, waarbij bleek dat hij onvast ter been was en behoorlijk naar alcohol rook. De afgelegde blaastest gaf dat ook aan. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Een drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 06-06-2002 '
Lees ook