Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-03-2003 Persberichten regio Limburg-Zuid (JvK)
Persberichten regionaal

District Sittard:

Amstenrade, mannen zorgen voor overlast

De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur vier mannen aangehouden die voor overlast zorgden in Amstenrade. Het viertal had een plaatselijke horecagelegenheid bezocht en daar het nodige gedronken. Toen ze rond sluitingstijd daar weggingen en ze naar het Raadhuisplein liepen, urineerde een van hen tegen een lantaarnpaal. De politie, die in de buurt surveilleerde, zag dit en bekeurde de betreffende persoon, een 23-jarige man uit Nuth, voor dit gedrag. Zijn drie metgezellen in de leeftijd van 25 tot 31 jaar en afkomstig uit Nuth, Amstenrade en Hoensbroek, waren het niet met het politieoptreden eens en hinderden de agenten in hun werk. Op vorderingen om te vertrekken ging het drietal niet in, en ook de urinerende verdachte volgde bevelen niet op, hetgeen voor de politie aanleiding was het viertal aan te houden. Daarbij pleegden zij lichtelijk verzet. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau in Sittard en daar ter ontnuchtering ingesloten. Allen krijgen een proces-verbaal.

Munstergeleen, inbraak
Vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Mairestraat. Een ruit van de woonkamer, aan de achterzijde van de woning, werd vernield om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning werden enkele sieraden, cds en enkele stuks gereedschap gestolen.

Sittard, drugs
De politie van Sittard heeft zaterdag omstreeks 01.15 uur op de Bergerweg de drie uit noord Frankrijk afkomstige inzittenden van een personenauto aangehouden nadat tijdens een controle in dit voertuig harddrugs werden aangetroffen. De drie, 28 en 29 jaar oud, hadden in totaal 30 gram cocaïne en heroïne en enkele XTC-pillen in hun bezit. Het drietal werd in de loop van zaterdag weer in vrijheid gesteld.

Oirsbeek, inbraak
In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Beijlkensweg. Aan de achterzijde werd een rolluik geforceerd en een deur opengebroken om binnen te komen. Alle vertrekken werden doorzocht. Voorzover na te gaan was werden enkele cds, een videocamera en een GSM ontvreemd.

Sittard, man gepakt bij stelen pagode
De bewoner van een woning aan de Broeksittarderweg heeft vrijdagavond omstreeks 22.45 uur de diefstal uit zijn voortuintje van een waterpartij in de vorm van een 1 meter hoge pagode voorkomen en de dader eigenhandig in de kraag gevat. De man zat in de woonkamer toen hij een verdacht geluid hoorde. Toen hij de gordijnen opende zag hij een onbekende man voor het raam staan die bezig was zijn tuinornament los te wrikken. De man wilde er tussenuit knijpen, maar de bewoner was sneller en vatte hem in de kraag. De politie heeft de dader, een 29-jarige man uit Sittard, aangehouden en ingesloten.

District Maastricht:

Bunde, inbreker ontkomen

Surveillerende politieagenten stuitten zaterdagmorgen omstreeks 05.40 uur in de Klumpkesstraat in Bunde op een BMW x5 sportwagen waarnaast een onbekende man stond. Bij het zien van de politie stapte deze man in de BMW en reed met flinke snelheid weg. De politie achtervolgde dit voertuig om de bestuurder te kunnen controleren. In de Hofkesstraat stopte de bestuurder, verliet het voertuig en rende weg. Een zoekactie leverde niets meer op. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in naar de eigenaar welke in de Gravensteinstraat woont. Uit dit onderzoek bleek, dat de bewoners nog lagen te slapen en dat in hun woning was ingebroken, kennelijk met het doel de autosleutels te bemachtigen en de auto te stelen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Maastricht, brandend afval zorgt voor schade
Een in brand gestoken stapel papier en karton heeft zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur schade aangericht aan een brillenzaak in de Nieuwstraat. Enkele ruitjes sprongen door de hitte en de winkelruimte vulde zich met rook. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen.

Maastricht, 36 verkeersovertreders bekeurd in Heer De politie van Maastricht heeft vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden op ut kruuspunt in Hier ( Akersteenweg, Dorpstraat, Burg. Cortenstraat). Speciale aandacht werd gegeven aan het verbod om af te slaan van de Dorpstraat en de Burg. Cortenstraat richting John F. kennedybrug. Zeventien automobilisten werden voor deze overtreding bekeurd: boete 28 euro. Daarnaast werden nog eens 19 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel: boete 40 euro.

District Kerkrade

Kerkrade, lichtgewonden bij aanrijding

De 22-jarige bestuurder van een bromscooter en diens 25-jarige passagier raakten afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur licht gewond bij een aanrijding op de Akerstraat tegen een personenauto. De aanrijding ontstond om dat de bromfietsbestuurder op de kruising met de Pastoor Theelenstraat geen voorrang verleend aan de van rechts komende personenauto. Na ter plaatse door de broeders van de ambulancedienst te zijn geholpen aan hun verwondingen, kond het tweetal naar huis.

Vaals, lippenstift van 115 euro
Bij een poging vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur een lippenstift te stelen uit een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals, werd een 61-jarige vrouw uit Aken betrapt. Zij werd door de politie aangehouden. De vrouw kocht verdere vervolging af door de haar aangeboden schikking van 115 euro, te betalen.

Landgraaf, winkeldief staat op veelplegerslijst Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur werd in een kruideniersbedrijf aan de Hoofdstraat in Landgraaf een 38-jarige man uit Kerkrade betrapt bij een winkeldiefstal. Hij had een pakje sigaretten, een blikje bier en een fles wijn gestolen. De man bleek op de veelplegers lijst te staan. Overeenkomstig de daarover gemaakte afspraken werd de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

District Heerlen:

Brunssum, inbraak in sportkantine

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging Langeberg aan de Nicolaes Maesstraat. Een grote ruit van 2,5 x 2,8 meter bleek te zijn ingegooid. Achter de bar werden de kasten en de kassa doorzocht. Nog onbekend is wat er werd gestolen.

Heerlen, zakkenrollerij
Maar liefst vijf gevallen van zakkenrollerij werden vrijdagmiddag en
-avond bij de politie gemeld:
Een 18-jarige vrouw uit Landgraaf raakte bij het busstation op de Spoorsingel in Heerlen haar beurs met daarin wat papiergeld en een huissleutel kwijt.
Een 44-jarige vrouw uit Stein werd in een kledingzaak aan de Saroleastraat bestolen van haar portemonnee met daarin 40 euro en meerdere pasjes.
Van een 15-jarig meisje uit Bocholtz werd in een kledingzaak aan de Promenade de portemonnee met daarin enkele pasjes en circa 10 euro, gestolen.
In de Kerkstraat in het centrum van Brunssum raakte een 37-jarige vrouw uit merkelbeek haar portemonnee kwijt. In de beurs zat geen geld maar wel enkele pasjes en fotos.
Een 33-jarige vrouw uit Brunssum raakte in een café aan het Pancratiusplein in Heerlen haar hele handtas met inhoud kwijt, met daarin onder meer een portemonnee met circa 30 euro.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 08-03-2003 '
Lees ook