Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2002 Maastrichts cameratoezicht bewijst valse aangifte Woensdag 8 mei 2002

Maastricht Aanhouding na valse aangifte

Op zaterdagochtend omstreeks 5.15 uur, deed een 23 jarige man uit Maastricht aangifte van beroving van zijn auto. Cameratoezicht bewees echter dat de man valse aangifte deed.

Volgens zijn verklaring was zijn auto hem voor de verkeerslichten op de kruising Cabergerweg/Statensingel door twee personen afhandig gemaakt waarbij hij bedreigd werd met een mes. Dat zou omstreeks 4.00 uur gebeurd zijn.

De behandelend rechercheur kreeg al snel argwaan en uit het onderzoek bleek dat de man een valse aangifte had gedaan.

Volgens zijn relaas was hij na de beroving achter zijn auto aangerend de Noorderbrug op en daarna via de Boschstraat en Markt naar het Vrijthof gelopen waar hij een taxi naar het politiebureau nam.

De werkelijkheid was echter totaal anders.

Op het kruispunt Meerssenenerweg/Viaductweg had de verdachte om 5.00 uur een aanrijding veroorzaakt. Vervolgens parkeerde hij de auto op de Meerssenerweg. Via de Stationsstraat en de Sint Servaasbrug liep de man in de richting van het Vrijthof waar hij een taxi naar het politiebureau pakte. Bovenstaand relaas kwam aan het licht toen de rechercheur die de aangifte niet vertrouwde, de door het cameratoezicht geregistreerde beelden na keek.

De verdachte werd op woensdag 8 mei ter zake het doen van valse aangifte aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 08-05-2002 '
Lees ook