Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.15 uur) Woensdag 8 mei 2002

Meerssen, hennepkwekerij in woning:
Dinsdagmiddag 7 mei 2002 heeft de politie in een woning aan de Bunderstraat te Meerssen een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de planten is de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de 43 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.
Naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij stelde de politie dinsdag 7 mei 2002 een onderzoek in de woning aan de Bunderstraat in. In aanwezigheid van de huurder werd het onderzoek in de woning verricht. In een loods achter de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. De 834 vrij recent geplante hennepstekjes werd beschenen door diverse groeilampen. Daarnaast trof de politie meerdere koolstoffilters aan, verder transformatoren, ventilatoren en twee afzuiginstallaties . Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de planten is de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de 43 jarige huurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Het proces-verbaal wordt afgehandeld tijdens een strafzitting van Justitie in de Buurt.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 52 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. De bezoeker van een supermarkt aan de Brusselsepoort te Maastricht werd door personeel betrapt bij het wegnemen van drie blikken bier ter waarde van enkele euros. Toen de blikken bier niet werden afgerekend aan de kassa en de klant de winkel wilde gaan verlaten werd hij bij het verlaten van de winkel door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie maakt tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal op wegens het plegen van de winkeldiefstal en het niet na leven van een winkelverbod dat de verdachte dit jaar opgelegd was naar aanleiding van een eerder gepleegde winkeldiefstal. De winkeldief is in het kader van snelrecht gedagvaard en zal zich bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, autobrand:
Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 heeft op het Sint Annadal te Maastricht een autobrand plaatsgevonden. De 22 jarige bestuurder, afkomstig uit Kerkrade, van de bestelbus parkeerde zijn bus op de parkeerplaats behorende bij het gebouw van de rechtbank te Maastricht. Bij het uitstappen van de bus zag hij plotseling dat plotseling de vlammen onder de motorkap vandaan sloegen. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Niet voorkomen kon worden dat de bestelbus vermoedelijk rijp is voor de sloop. Oorzaak is vermoedelijk een lekkende benzineleiding. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Maastricht, tasjesroof:
Een 40 jarige inwoonster van Nuth is dinsdagavond 7 mei 2002 op de Witmakersstraat te Maastricht het slachtoffer geworden van een tasjesroof.
Lopende in gezelschap van haar echtgenoot hoorde het echtpaar omstreeks 20.00 uur van achteren een bromfiets naderen. In het voorbij rijden griste de duopassagier de schoudertas van het slachtoffer weg. Het slachtoffer kwam ten val en werd enkele meters meegesleurd. Nadat de tas losschoot ging de scooter er met hoge snelheid vandoor ging in de richting van het Onze Lieve Vrouweplein te Maastricht. De vrouw liep door de val diverse kneuzingen op. Een in de nabijheid wonende huisarts bood het slachtoffer ter plaatse hulp. Een gewaarschuwde ambulance behoefde niet meer handelend op te treden. De vrouw mist haar tas met daarin onder andere autopapieren, paspoort, enkele bankpasjes en een tegoed bon. Zij heeft va de straatroof aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 08-05-2002 '
Lees ook