Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.35 uur) Donderdag 9mei 2002

Maastricht, gewapende overval op tankstation:
Donderdagmorgen 9 mei 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een tankstation aan de Via Regia te Maastricht. De onbekende overvaller ging er met enkele honderden euro vandoor. Omstreeks 07.30 uur kwam een onbekende man de bedrijfsruimte van het tankstation aan de Via Regia te Maastricht binnen, waarin op dat moment geen klanten maar alleen een personeelslid aanwezig was. De man had een capuchon over zijn hoofd en zijn mond was ook bedekt. Gewapende met een vuurwapen bedreigde hij het enige personeelslid achter de kassa en eiste geld. De overvaller deed daarop een greep in de kassa en ging er meteen daarna te voet vandoor. Het personeelslid waarschuwde daarop meteen de politie die een uitgebreid onderzoek in de omgeving instelde. De overvaller werd echter niet meer aangetroffen. Bij een globale kascontrole bleek de overvaller een buit gemaakt te hebben van enkele honderden euros. Het personeelslid van het tankstation heeft van de overval aangifte gedaan. De politie stelt een verder ondersoek in.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden:
Een 23 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagavond 9 mei 2002 omstreeks 18.00 uur door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw ontvreemdde in een kledingwinkel gelegen in een winkelcentrum aan de Brusselsepoort te Maastricht lingerie en stopt dit weg in haar tas. Zonder te betalen wilde de vrouw de winkel verlaten, maar aan de uitgang werd zij ter verantwoording geroepen. Bij een tascontrole kwamen drie slipje afkomstig uit de kledingwinkel uit de tas te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal wed opgemaakt. Zij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 100 euro. Na verhoor kon zijn huiswaarts. De lingerie is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 18 jarige fietser heeft woensdagavond op de Markt met zijn fiets tegen een geparkeerde taxi aangereden. De fietser bleek behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben.
De taxichauffeur die in zijn auto zat te wachten op klanten hoorde en voelde omstreeks 23.30 uur dat zijn taxi werd aangereden. Dit bleek een fietser te zijn die tegen de zijkant van de taxi gereden was. Door de aanrijding onstond aan de taxi lichte schade. De fietser ontkende de aanrijding veroorzaakt te hebben waarop de politie werd gewaarschuwd. Bij het eerste contact met de fietser roken de agenten dat deze behoorlijk wat alcohol gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.4 en 1.5 promille. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht huiswaarts met een rijverbod van 7 uur in zijn bezit. De rekening van de schade aan de taxi zal hij nog gepresenteerd krijgen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 09-05-2002 '
Lees ook