Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.40 uur) Dinsdag 9 juli 2002

Maastricht, straatrovers aangehouden:
De politie heeft dinsdagmorgen 9 juli 2002 twee inwoners van die stad aangehouden kort nadat zij op de Boschstraat te Maastricht een 46 jarige inwoner van Maastricht beroofden van zijn beurs en sieraden. Het slachtoffer liep dinsdagmorgen omstreeks 01.45 uur over de Boschstraat in de richting van de Maagdendries waar hij zag dat op hetzelfde trottoir hem twee mannen hem tegemoet liepen. Het slachtoffer stak over naar de andere kant van de straat maar dat deden beide mannen ook. Daar werd hij door het tweetal vastgepakt en werd van hem geld geëist. Het slachtoffer vertelde dat hij dat niet had en wilde weglopen. Daarop werd hij meerdere malen geslagen terwijl hij ook bedreigd werd met een mes. Een van beide overvaller doorzocht de broekzakken van het slachtoffer en haalde daar de beurs uit. Na het aanwezig geld van enkele euro eruit gehaald te hebben, gooide deze de beurs op de grond en beide overvallers liepen daarop weg. Ook werden enkele sieraden van het slachtoffer afhandig gemaakt. Het slachtoffer liet vanuit een eetzaak de politie bellen. Deze kon beide overvallers, die weggereden waren in een personenauto hetgeen gezien werd door een getuige, kort daarna in het stadsdeel Caberg aanhouden. In de auto werd op het dashboard een van de gestolen sieraden aangetroffen. Beide verdachten werden voor het instellen van een verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De 38 jarige bestuurder van de auto woonachtig te Maastricht, een van beide overvallers, bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Aan het politiebureau weigerde hij zijn medewerking om een ademanalyse uit te voeren. Bij het onderzoek aan zijn kleding werden de andere gestolen sieraden in zijn kleding aangetroffen. Bij verder onderzoek bleek hij geen rijbewijs te hebben.
Bij de andere aangehouden verdachte, een 30 jarige inwoner van Maastricht, werden bij het onderzoek in zijn kleding drie bolletjes vermoedelijk heroïne aangetroffen.
Het slachtoffer liep enkele kneuzingen op en een kleine wondje boven een oog. Hij heeft van de straatroof bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, verzet bij aanhouding:
De politie heeft maandagmiddag 8 juli 2002 een 17 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij zijn aanhouding kneep hij ertussenuit en pleegde daarna verzet.
De 17 jarige lag maandagmiddag omstreeks 15.15 uur in het stadsdeel de Havezate in een portiek te slapen, werd daarvoor bekeurd door de politie maar wenste zijn identiteit niet bekend te maken. Hij werd aangehouden en voor het uitschrijven van de bekeuring en het vast stellen van zijn identiteit overgebracht naar de politieauto om getransporteerd te worden naar het politiebureau. Kort voor het instappen in de politieauto zette hij het plotseling op een lopen maar werd achtervolgd door een van de politieagenten. Via de Raamstraat en de Maasboulevard kon de verdachte in zijn kraag gegrepen worden op de Wilhelminakade. Bij de daarop volgende worsteling wist hij zich los te rukken en in de Maas te springen. Daar hield hij zich tussen de afgemeerde schepen ruim een kwartier schuil in het water. Uiteindelijk kroop hij uit het water op de kade waarna hij overgebracht werd naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens de overtreding van de Algemene politieverordening van de Gemeente Maastricht, het slapen in een portiek, en het plegen van verzet. Hij zal zich op korte termijn bij de Officier in het kader van snelrecht moeten verantwoorden.

Maastricht, snelheidscontroles:
Maandag 8 juli 2002 heeft tussen 09.30 en 10.30 een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Bosscherweg te Maastricht. De radarauto controleerde de snelheid van 450 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 58 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. De overtredingen werden alle fotografisch vastgelegd. De overtreders zelf krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maandagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur stond de radarauto opgesteld op de Via Regia te Maastricht. De snelheid van 484 motorvoertuigen werd gecontroleerd waarvan 190 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 09-07-2002 '
Lees ook