Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-02-2003
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Maandag 10 februari 2003

Sittard, bevrijdt uit benarde situatie.

Een geintje is maandagmorgen 10 februari 2003 abrupt geëindigd nadat een scholier van de Hogeschool Sittard aan de Sportcentrumlaan met zijn voet tussen een draaideur bekneld kwam te zitten. Een scholier van de Hogeschool Sittard moest in het kader van een grappig onderwerp de draaideur van zijn school op een ludieke manier nemen. Dat deed hij ook maar kwam na een aantal rondjes draaideur tussen het draaiend gedeelte en de buitenwand met zijn voet klem te zitten. Alles werd daarbij door medescholieren, die het ludieke gebeuren op film moeste vastleggen, op film vastgelegd. De hulpdiensten moesten allen ter plaatse komen. Brandweerlieden wisten de scholier uit zijn benarde positie te bevrijden waarna verplegend personeel van een ambulanceauto medische hulp verleenden. Gelukkig bleek het achteraf allemaal nog mee te vallen. Een gekneusde voet bleef als herinnering samen met het filmmateriaal.

Geleen, weggereden na verkeersongeval.

De politie heeft zondag 9 februari 2003 tegen een 40 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcoholhoudende drank en het verlaten van een ongevalsplek.
De 40 jarige automobilist veroorzaakte zondag 9 februari 2003 omstreeks 16.00 uur op de Rijksweg Zuid te Geleen, komende van de af/oprit van de autosnelweg, een verkeersongeval na het negeren van een rood verkeerslicht. Op de Rijksweg volgde een aanrijding met een 56 jarige automobilist woonachtig te Munstergeleen. Nadat de benadeelde partij te kennen gaf de politie te zullen bellen nam de veroorzaker van het verkeersongeval de benen. Hij stapte in zijn auto en reed weg van de plaats van het verkeersongeval. Het kenteken werd gelukkig genoteerd waarna de politie werd gewaarschuwd. In zijn woning te Geleen werd de doorrijder door de politie aangehouden. Hij bleek heel wat alcohol gedronken te hebben en toch te zijn gaan rijden. Aan het politiebureau werd van de inwoner van Sittard een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.7 en 1.8 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Op 15 april zal hij zich moeten verantwoorden bij de Officier van Justitie.

Sittard, na omarming beurs kwijt.
Een 62 jarige inwoner van Sittard heeft zondagavond 9 februari 2003 bij de politie aangifte gedaan dat hij op het Kerkepad te Sittard door een onbekende man bestolen was.
Het slachtoffer liep zondagavond omstreeks 23.00 uur vanaf de Markt te Sittard richting het Kerkepad. Een onbekende man kwam daar naast hem lopen en sloeg een arm om zijn schouder heen. Het slachtoffer wist niet wat hem gebeurde en hoorde een verhaal aan. Hij was niet gediend van de bejegening en gaf dat ook te kennen. De onbekende man liet het slachtoffer daarna los en liep weg. Nadat het slachtoffer kort daarop bij een pinautomaat wilde gaan pinnen miste hij zijn beurs met inhoud. De onbekende man was nergens meer te vinden. Het slachtoffer deed meteen daarna aangifte bij de politie waarop de rekening werd geblokkeerd. Het slachtoffer mist zijn beurs met daarin bijna 50 euro en enkele bankpasjes.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-02-2003 '
Lees ook