Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.30 u) Maandag, 10 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op de Bosscherweg in Maastricht van een 48-jarige bestuurster van een auto uit Maasmechelen (B), bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw bijna tweemaal zoveel alcohol in haar bloed had (tussen 0,9 en 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Maastricht; ruiten vernield
Afgelopen zondagavond kreeg de politie meldingen dat op diverse locaties in Maastricht ruiten van panden waren ingegooid. Daarbij ging het ondermeer om een bedrijfspand aan de Avenue Ceramique, van een pand aan de Dr. Nevenstraat, een winkel aan de Akerstraat en aan de Wilhelminasingel in Maastricht. De politie die ook in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Stellalunet een 26-jarige man uit Maastricht aan die voldeed aan door getuigen opgegeven signalement. De verdachte bekende ook dat hij met flessen had gegooid. Op sommige locaties waar ruiten waren vernield, had de politie inderdaad kapotte flessen aangetroffen. De politie hield de Maastrichtenaar als verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Margraten; aangehouden
Afgelopen zondagmorgen werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Rijksweg in Margraten. De inbreker had door vernieling van een ruit een kachel en een kassa (zonder geld, alleen met enige papieren) gestolen. De politie stelde een nader onderzoek in waarbij zij op het spoor kwam van de mogelijke verdachte. Deze verdachte, een 29-jarige man uit Margraten werd zondagmorgen aangehouden. Vermoedelijk dat hij zich bij de inbraak had verwond aan een pols en de politie bracht hem eerst over naar het ziekenhuis (EHBO) teneinde hem daaraan medisch te laten verzorgen. Daarna werd de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto van de verdachte werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De buit is teruggevonden. Overigens is ook getracht in te breken in een winkel aan de Sprinkstraat en de politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte daar ook iets mee te maken heeft.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-03-2003 '
Lees ook