Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-03-2003
Persberichten district Sittard (HP13.55 uur) Maandag 10 maart 2003

Sittard, onderzoeken in woningen.

Maandagmorgen 10 maart 2003 heeft de politie in aanwezigheid van een Rechter Commissaris en een Officier van Justitie in vier woningen gelegen in Sittard, Geleen, Born en Stein doorzoekingen gedaan. Er werd niemand aangehouden. Alleen administratieve bescheiden waaronder enkele computers werden in beslag genomen.
Aanleiding van de actie van vandaag is het vermoeden van de politie dat de eigenaar van het bedrijf gevestigd aan de Heerstraat te Stein dit bedrijf gebruikte als dekmantel om oplichting te plegen Hij startte eind 2002 een kerstactie waarin tegen bodemprijzen o.a. computers, GSMs, DVDs, playstations en beeldschermen werden aangeboden. De goederen werden in advertenties in de regionale dagbladen en reclamefolders die huis aan huis bezorgd werden aangeboden. Klanten die op aanbiedingen ingingen dienden allen een aanbetaling te doen. Omdat de uitlevering van de goederen zou plaatsvinden op 20 december 2003 naar grootte van de aanbetaling, deden vele klanten een betaling. De politie schat dat de gedupeerden ongeveer 60.000 euro aan de eigenaar van het bedrijf hebben betaald. Na een inbraak in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december deed de eigenaar van het bedrijf aangifte van diefstal van een partij van 150 spelcomputers welke ontvreemd werd. Twee mannen zouden volgens getuigen in korte tijd de hele partij playstations in een bestelbus hebben geladen en ermee vandoor zijn gegaan. De bestelbus werd kort daarna uitgebrand in de haven van Stein aangetroffen. Onderzoek van de politie wees uit dat de gebuikte bestelbus voorzien was van in het Belgische Aarschot ontvreemde kentekenplaten.

Naar aanleiding van de diefstal en de publiciteit die de inbraak kreeg in de media meldden tot op heden zich rond de 400 benadeelden bij de politie. Een gedeelte daarvan heeft bij de politie aangifte gedaan van vermoedelijke oplichting. De benadeelden hadden allen bij het bedrijf een bestelling geplaatst en deden een aanbetaling. Ook een aantal bedrijven dat goederen aan het bedrijf aan de Heerstraat te Stein geleverd had, heeft bij de politie aangifte gedaan wegens flessentrekkerij. Tot op heden leverde de eigenaar van het bedrijf geen bestellingen aan de gedupeerden en betaalde hij de leveranciers niet.

Vanmorgen heeft een team van 40 politiemensen in vier woningen gelegen in Sittard, Geleen, Born en Stein in aanwezigheid van een Rechter Commissaris en een Officier van Justitie doorzoekingen gedaan. Bij deze doorzoekingen heeft de politie niemand aangehouden maar werden wel administratieve bescheiden waaronder enkele computers alsmede een BMW personenauto in beslag genomen.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, gewond bij aanrijding.
Een 29 jarige inwoner van Urmond is zondagavond 9 maart 2003 betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Bergerstraat te Urmond waarbij hij met zijn auto tegen een boom reed.
Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de Urmondenaar zondagavond omstreeks 22.00 uur op de Bergerstraat te Urmond van de rijbaan. Na eerst tegen een glasbak gereden te zijn kwam de auto tot stilstand tegen een boom. De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn auto komen, maar klaagde over diverse pijnlijke plekken over zijn geheel lichaam. Zoals gebruikelijk moeten alle betrokken partijen bij aanrijdingen een alcoholblaastest ondergaan Zo ook deze bestuurder. Zijn alcoholblaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard waar hij na medisch onderzocht te zijn ter observatie opgenomen werd. Een politiearts nam in het ziekenhuis van de bestuurder een bloedproef af. Het bloedmonster wordt voor het vaststellen van het bloedalcoholgehalte verzonden naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk.

Sittard, rijden onder invloed

De politie heeft maandagmorgen 10 maart 2003 tegen een 36 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de inwoner van Sittard bleek omstreeks 01.10 uur bij een routinecontrole op de Jubileumstraat te Sittard. De bestuurder bleek naar alcohol te ruiken en diende daarop een alcoholblaastest af te leggen. Nadat de blaastest ook het alcoholgebruik bevestigde werd hij meegenomen naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-03-2003 '
Lees ook