Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Maandag, 10 maart 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Promenade in Heerlen betrapte afgelopen zondagmiddag een 31-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van een broek. Het personeel sprak de verdachte daarop aan waarbij op enig moment de verdachte uitflipte en zich tegen het personeel verzette. De politie die terplaatse kwam heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding uitte de verdachte overigens allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. De politie maakt proces-verbaal op tegen verdachte, ook terzake de belediging van de politie-agenten.

Brunssum; op eenden
Een (in zijn vrije tijd) wandelende politieman betrapte afgelopen zondagmiddag op de Vijverlaan in Brunssum een jongen die met een katapult op eenden aan het schieten was. Gelukkig raakte hij geen eend en vloog die gewoon weg. De politieman (maakte zich bekend als zodanig) zegde de verdachte proces-verbaal aan en hield hem aan, waartegen hij zich overigens flink verzette. Een andere jongen die bij hem was uitte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agent. Ook deze verdachte werd aangehouden. De katapult en een aantal metalen bolletjes om met de katapult te verschieten, werden in beslag genomen. Beide verdachten, twee 16-jarige jongens uit Brunssum werden overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Hoensbroek; binnenbrand
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 05.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Christiaan Quixstraat in Hoensbroek. Bleek dat brand was ontstaan in een bovenwoning boven een winkel. Iedereen had het pand, ook van aangrenzende woningen inmiddels verlaten. Een van de bewoners gaf aan dat een kaars de oorzaak was van de binnenbrand en dat zelf nog was getracht het vuur te doven. Dat lukte niet meer. De brandweer heeft de binnenbrand geblust.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Hoogstraat in Landgraaf van een 43-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Tijdens de controle uitte de verdachte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hebben de verdachte aangehouden waartegen hij zich hevig verzette. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau uitte hij ook allerlei bedreigingen in de richting van een van de agenten. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op terzake al die feiten (rijden onder invloed, verzetpleging en belediging / bedreiging politie-agenten). Daarnaast kreeg hij een rijverbod. Overigens zag de politie de verdachte later weer rijden in een auto waarop hij weer werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake het besturen van een motorvoertuig tijdens een hem opgelegd rijverbod.
Zondagavond bleek ook een 19-jarige automobilist uit Hoensbroek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Die was met zijn auto op de Scherpenselermolenweg in Rimburg met zijn auto uit de bocht gereden (auto flink beschadigd). Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. In het politiebureau uitte de verdachte allerlei beledigingen maar ook bedreigingen in de richting van politie-agenten. De aangehouden verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake al die feiten.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-03-2003 '
Lees ook