Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.15 uur) Vrijdag 10 mei 2002

Sittard, wapens aangetroffen:

De politie heeft donderdagavond 9 mei 2002 proces-verbaal opgemaakt tegen een 27 jarige inwoner van Sittard die bij een controle een busje traangas, een namaakvuurwapen en een kleine hoeveelheid drugs in zijn bezit had.
Een politiepatrouille controleerde omstreeks 22.00 uur de inzittende van een personenauto op de Tudderenderweg te Sittard. Nadat aan de bestuurder was gevorderd mogelijke vuurwapens of drugs uit te leveren gaf deze te kennen daarvan niets in zij bezit te hebben. Bij een onderzoek aan zijn kleding kwam echter een busje traangas en een namaakvuurwapen te voorschijn. Verder werd aan het politiebureau in zijn kleding nog een bolletje, vermoedelijk heroïne, uit zijn kleding gehaald. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd de verdachte een transactievoorstel gedaan van 620 euro. Bij niet betalen zal de verdachte zich op 18 juli bij de Officier van Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden. Na verhoor kon de inwoner van Sittard huiswaarts. De verboden wapens en het bolletje drugs zijn door de politie in beslag genomen.

Geleen, schennispleger aangehouden:
Een 25 jarige inwoner van Geleen is donderdagmiddag 9 mei 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van schennis in een zwembad aan de Kummenadestraat te Geleen.
De man vertoonde zich in het kleedlokaal van de dames, maar ook in de kleedruimte voor heren en andere openbare ruimtes geheel naakt. Bezoeksters deden daarvan bij het personeel van het zwembad melding. Personeel greep daarop in, waarop de naakte man opgehouden werd in afwachting van de komst van de politie. Deze heeft de inwoner van Geleen meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Drie bezoeksters van het zwembad deden vrijwel direct bij de politie aangifte van het plegen van openbare schennis. Na verhoor kon de inwoner van Geleen huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-05-2002 '
Lees ook