Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 16.30 uur) Vrijdag 10 mei 2002

Heerlen, winkeldiefstal:
Een 33 jarige inwoner van Heerlen is vanmorgen 10 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Heerlen nam in een supermarkt aan het Homerusplein te Heerlen twee flessen bier weg met een waarde van iets meer dan 1 euro. Bij de uitgang werd hij door personeel ter verantwoording geroepen en werd de politie gewaarschuwd. Deze nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Ook een 22 jarige inwoner van Bornheim werd vanmorgen op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij nam in dezelfde supermarkt twee pakken met melk weg en werd daarbij door het personeel betrapt toen er niets afgerekend werd aan de kassa. De politie makte tegen de Oosterbuur proces-verbaal op. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 130 euro.

Heerlen, inbraak winkel:
De voorbije nacht heeft een inbraak plaatsgevonden in een drogisterij gevestigd aan de Anjelierstraat te Heerlen. Eerst werd van de betreffende winkel een ruit stuk gegooid. Deze werd gerepareerd door het plaatsen van een noodruit. In de loop van de nacht werd ook de noodruit vernield waarna in het bedrijf een diefstal plaatsvond. Uit de winkel werd bij de kassa uit een rek alle rookwaren gestolen. Hoe hoog het schadebedrag is moet nog bekend worden.

Heerlen, autokrakers aangehouden:
Twee inwoners van Heerlen zijn vrijdagmorgen 10 mei 2002 door de politie op heterdaad aangehouden nadat zij een autokraak pleegden. Bij onderzoeken in hun woningen werden xtc-tabletten aangetroffen. Het tweetal is in verzekering gesteld.
De bemanning van een politiepatrouille zag vrijdagmorgen omstreeks 03.30 uur twee mannen weglopen tussen een aantal op de Carboonstraat geparkeerde personenautos. Van een geparkeerde personenauto bleek een ruitje stuk geslagen te zijn. Een buurtbewoner vertelde de politie daarop dat hij kort daarvoor het tweetal tussen de autos had zien lopen en een daarvan een ruitje had zien inslaan. Het tweetal werd daarop door de politie aangehouden. Bij het onderzoek in hun kleding trof de politie twee schroevendraaiers aan, terwijl een van de verdachten 62 XTC-tabletten in zijn bezit had.
Bij een onderzoek in de woningen van het aangehouden tweetal trof de politie nog eens ruim 500 XTC-tabletten aan.
De politie heeft beide verdachten, 19 en 21 jaar en beiden woonachtig te Heerlen, inmiddels in verzekering gesteld en een verder onderzoek volgt.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-05-2002 '
Lees ook