Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-06-2002
Persberichten districten Heerlen Kerkrade (RK 14.30) Maandag 10 juni 2002

Schinveld; rijbewijs ingevorderd

Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Bovenste Heiweg in Schinveld. Bleek dat een 35-jarige automobilist uit Brunssum met zijn auto door een houten tuinafzetting van een perceel aldaar was gereden en met het voertuig in de tuin was beland. Bleek dat de automobilist zijn auto onder invloed had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat Brunssummer ruim 2,4 promille alcohol in zijn bloed had, ruim viermaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; onder invloed
Vanmorgen omstreeks 07.45 uur botste een 36-jarige bestuurder van een graafmachine uit de gemeente Onderbanken met zijn graafmachine tegen een auto waarvan de bestuurder stilstond om de graafmachine langs te laten rijden. Bleek dat de graafmachinebestuurder onder invloed zijn voertuig bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Wijnandsrade; tegen busje gebotst
Afgelopen zondagavond omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Swier in Wijnandsrade. Bleek dat een 26-jarige bestuurder van een fiets uit Hoensbroek met zijn fiets tegen een stilstaand auto/busje was gebotst. Daarbij is de fietser gewond geraakt. Hij werd met allerlei snij en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. Daar werden wonden gehecht en werd de man voor een nacht ter observatie opgenomen. Omdat de politie niet uitsluit dat drankgebruik in het spel is, werd van hem een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; vlam in de pan
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 16.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Heiluststraat in Kerkrade. Bleek dat in de keuken van een woning aldaar, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik de vlam in een frituurpan was geslagen waardoor een binnenbrand ontstond. Een buurtbewoner zag dat er rook uit de woning kwam en haalde de bewoner uit het pand waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De brandweer heeft de keukenbrand geblust.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-06-2002 '
Lees ook