Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-07-2002 Persberichten districht Sittard (HP 15.10 uur) Woensdag 10 juli 2002

Stein; vernieling hek

Dinsdagmiddag is er omstreeks 15:00 uur een hekwerk bij een zwembad aan de Dieterenstraat in Stein vernield door een 22-jarige Urmondenaar. Medewerkers van het zwembad ontdekten dat er een draad van het hek was doorgeknipt. Ze zagen echter geen personen in de buurt rondhangen. Enkel een fiets stond tegen het hek geparkeerd. De politie werd vervolgens gewaarschuwd vanwege de vernieling en het vermoeden dat er was ingebroken. Een buurtonderzoek door de politie ter plaatse leverde een getuige op. Deze wist te melden dat de fiets door een man was geplaatst. Een 22-jarige Urmondenaar, die voldeed aan het signalement, werd even later gevonden in een kamer bij de kassa van het zwembad. Daar bevond hij zich met een 16-jarig meisje uit Sittard. De twee ontkenden iets met de vernieling van het hek te maken te hebben. Echter nadat de politie de 22-jarige man confronteerde met de feiten en omstandigheden, bekende hij de draad te hebben doorgeknipt en het zwembad te zijn binnengeslopen. De man uit Urmond werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd proces verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Ook kreeg hij een dagvaarding uitgereikt in het kader van het snelrecht om zich voor de rechter te verantwoorden. De zitting zal op 17 september 2002 om 11.30 uur plaatsvinden.

Beek/Urmond; coniferenbranden
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij een woning aan de Wilhelminastraat in Beek vijf coniferen door een brand vernield. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de haag al geblust te zijn. Vijf coniferen waren geheel verbrand. De eigenaar van de haag heeft aangifte bij de politie gedaan van brandstichting. In de nacht van zondag op maandag was er ook sprake van een coniferenbrand. Deze vond plaats bij een woning aan de Churchillstraat in Urmond. Onduidelijk is of er in dit geval sprake is van brandstichting aangezien er een terrashaard (eigendom van de buurman) in de buurt van de coniferen stond. Toen de bewoner rond middernacht naar bed ging, brandde de haard nog volop. De bewoner uit Urmond heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Sittard; straatroof
Een 78-jarige vrouw uit Sittard is dinsdag rond 13:20 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. De Sittardse liep over het trottoir op de Deken Haenraetsstraat in Sittard toen zij vanaf de Urselinestraat een bromfiets hoorde aankomen. Ze is vervolgens wat meer naar links gaan lopen om zo de bromfiets beter en veiliger te laten passeren. Echter op het moment dat deze voorbij reed, pakte de passagier op de bromfiets de handtas van de 78-jarige vrouw af. De bromfietsbestuurder en de passagier reden weg via de parkeerplaats gelegen tussen de Deken Haenraetsstraat en de Haspelsestraat. In de tas van de vrouw zaten onder meer een portefeuille met daarin ongeveer twintig euro, twee telefoonkaarten, een identiteitskaart en een sleutelbos. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie van de diefstal.

Sittard; inbreker gepakt
Een 33-jarige Sittardenaar heeft woensdagmorgen omstreeks 10:30 uur gepoogd geld uit een woning aan de Dr. Poelsstraat te stelen. Hij kon zonder problemen de woning binnenkomen aangezien de achterdeur niet op slot was. In de keuken pakte hij een damestas weg. Een van de bewoonsters van het pand, een 20-jarige vrouw uit Sittard die in de huiskamer aan het telefoneren was, bemerkte de diefstal wel, maar dacht in eerste instantie dat haar zus de tas wegpakte. De inbreker doorzocht even verderop de tas, waarin enkel werkspullen en papieren zaten. Omdat hij op geld uit was, keerde hij terug naar de woning. Daar was juist de 20-jarige vrouw op onderzoek uitgegaan, waardoor ze oog in oog met elkaar kwamen te staan. De insluiper vroeg haar hoe laat het was en ontvluchtte vervolgens gauw de woning. De bewoonster waarschuwde de politie. Deze wist de insluiper een half uur later aan te houden aan de Hiemstenrade in Sittard. Via enkele aanwijzingen van de dief en met hulp van een politiehond werd de damestas (eigendom van de moeder van de bewoonster) teruggevonden achter een elektriciteitshokje. Tegen de 33 jarige insluiper wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Beek; vals geld
De politie van Beek heeft woensdagmorgen een vals biljet van vijf euro in beslag genomen bij een winkelfiliaal aan de Wethouder Sangersstraat in Beek. Het vals geld werd ontdekt toen een klant naar de winkel was teruggekeerd om te melden dat het wisselgeld wat ze gekregen had vals was. Dat had ze te horen gekregen in een andere zaak. De winkelmedewerker, die de vrouw had geholpen, erkende dat er een biljet van vijf euro was teruggegeven. Dat het geld vals was, wist de medewerker echter niet. Van het feit dat er vals geld in omloop was, werd bij de politie aangifte gedaan. Deze nam het biljet in beslag. De medewerker van de winkel vermoedt dat het vals geld op dinsdag door het personeel is aangenomen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 10-07-2002 '
Lees ook