Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-02-2003
Persberichten district Heerlen (HP 12.55 uur) Dinsdag 11 februari 2003

Heerlen, winkeldieven aangehouden.

Twee vrouwen zijn maandag 10 februari 2003 door de politie aangehouden kort nadat zij door beveiligingspersoneel van een grootwinkelbedrijf in audioapparatuur in het Coriocenter te Heerlen werden betrapt bij de diefstal van een GSM.
Een lid van het beveiligingspersoneel van het bedrijf zag omstreeks 17.30 uur dat twee vrouwen bezig waren met de diefstal van twee telefoons. Een van de vrouwen opende een dichte verpakking waarin een GSM met een winkelwaarde van 199 euro aanwezig was. Deze GSM stopte ze in haar kleding weg. De geopende verpakking verstopten zij elders in de winkel. Mogelijk hebben de vrouwen bemerkt dat de diefstal was ontdekt door het beveiligingspersoneel want de telefoons werden niet meer bij hen aangetroffen. Een daarvan werd naast een geheel geopende verpakking aangetroffen terwijl de tweede geopende doos met de telefoon daarin elders in de winkel weggestopt werd aangetroffen. Echter een van de vrouwen had nog een onderdeel van een van beide telefoons in haar bezit, welke zij ongezien voor de politie in het kantoor van het bedrijf probeerde weg te stoppen. Beide vrouwen werden meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Een van de vrouwen, een 31 jarige inwoonster van Heerlen, is een veelpleegster, die inmiddels een waarschuwingsproces-verbaal aangezegd had gekregen. Nu werd zij na het opmaken van het proces-verbaal in plaats van in vrijheid in het kader van Stelselmatige Daderaanpak in verzekering gesteld. Tegen de andere vrouw, een 35 jarige inwoonster van Eygelshoven, is proces-verbaal opgemaakt. Zij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Hoensbroek, drugskopers en leveranciers aangehouden. Dinsdag 11 februari 2003 omstreeks 19.30 uur werden door het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen (GOC) gestationeerde bij de Politie in het district Heerlen, een tweetal mannen uit Dortmund op de Breukerweg in Heerlen aangehouden welke verdacht werden van de aankoop van verdovende middelen. Kort na een bezoek aan een drugspand werden zij door leden van de Koninklijke Marechaussee gecontroleerd en werd bij een van beide mannen een geringe hoeveelheid heroïne aangetroffen. Verder bezit van harddrugs werd in alle toonaarden ontkend. Bij een onderzoek in de auto waarin beide mannen zaten, werd achter de bekleding van de kofferruimte in totaal 160 gram heroïne aangetroffen. Deze hoeveelheid, verdeeld over 3 partijen was zeer goed verborgen terwijl de verdovende middelen gewikkeld waren in oploskoffie, hetgeen de reuk van heroïne bemoeilijkt bij het zoeken als gebruik gemaakt wordt van een drugshond.
Vervolgens werd het drugspand aan de Heisterberg te Hoensbroek, waaraan beide mannen een bezoek gebracht hadden, dezelfde avond nog met een bezoek vereerd door het GOC team en collegae van de politie van de Basiseenheid Heerlen Noord. In de woning werden 4 personen aangehouden waarvan er 2 na kort verhoor werden heengezonden. Tijdens een doorzoeking van deze woning werd onder andere 80 gram heroïne, 2 weegschalen alsmede 23 stuks 9 mm gaspatronen in beslag genomen, alsmede diverse identiteitsbewijzen. Een van de aangehoudenen mannen (30 jaar) is van Russische afkomst en verblijft vermoedelijk illegaal alhier. De andere aangehouden verdachte is een 33 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij het raadplegen van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek hij nog 90 dagen gevangenisstraf te moeten ondergaan.
De vier verdachten werden allen in verzekering gesteld en zullen in de loop van de week aan de officier van Justitie in Maastricht worden voorgeleid.

Brunssum , inbraak in sportkantine.

In de nacht van zondag op maandag heeft in de kantine van sportvereniging Schuttersveld gelegen aan de Peerdendries te Brunssum een inbraak plaatsgevonden die maandagmorgen ontdekt werd. Na het forceren van een kelderluik verschafte de inbreker zich de toegang tot de kantine waarin in het bestuursgedeelte tevens diverse kasten werden opengebroken. Uit deze kasten werden twee spaarkassen weggenomen waarin naar schatting 1000 euro in aanwezig was. Tevens werden een collectebus met ongeveer 50 euro en diverse tabakswaren met een verkoopwaarde van 350 euro ontvreemd. Namens de vereniging is van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, diefstal uit etalage.
In de nacht van zondag op maandag heeft een etalagekraak plaatsgevonden ten nadele van een automobielbedrijf gevestigd aan de Terhoevenderweg te Heerlen. Een onbekende gooide daar een grote betonnen steen door een etalageruit waarna uit de showroom van de garage het bovenste gedeelte van een etalagepop inclusief skikleding werd ontvreemd. Daarnaast werd ook een snowboard weggenomen. Namens het garagebedrijf is van de etalagekraak bij de politie aangifte gedaan.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-02-2003 '
Lees ook