Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.55 uur) Dinsdag 11 februari 2003

Maastricht, homejacking.

In de nacht van zondag op maandag heeft in een woning aan de Prof. Mullerstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen door het slot in de voordeur te forceren. Na de toegang verkregen te hebben werd de woning doorzocht. Vermoedelijk heeft de dief het alleen voorzien gehad op de sleutels van de auto van de bewoners. Verder werd er niets ontvreemd. De autosleutels werden aangetroffen in de hal van de woning waarna de auto, een BMW type 316 Sedan, welke voor de woning geparkeerd stond weggenomen werd. De bewoner ontdekte de inbraak maandagmorgen waarna meteen aangifte gedaan werd van de inbraak gevolgd door de diefstal. De auto is door de politie meteen internationaal gesignaleerd.

Maastricht, winkeldiefstal.

Een 18 jarige inwoner van Maastricht is maandagmiddag 10 februari 2003 door de politie aangehouden nadat hij door winkelpersoneel van een supermarkt gevestigd aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht op heterdaad werd betrapt bij een diefstal.
De winkeldief nam ter waarde van ruim acht euro aan levensmiddelen weg en dacht dat de diefstal onopgemerkt was gebleven. Zonder te betalen wilde hij de supermarkt verlaten maar werd aan de uitgang door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. De gestolen levenswaren zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, man licht geestelijkheid op.
Afgelopen vrijdag 7 februari 2003 heeft een onbekend gebleven man een 62 jarige religieuze vermoedelijk opgelicht. Aan de deur van een woning in het stadsdeel Sint Maartenspoort meldde zich de onbekend gebleven man. Hij stak een wazig verhaal af waarin hij medelijden opriep. Juist een huis gekocht had zijn vouw in het buitenland een ernstig ongeluk gekregen en moest hij opnieuw dringend afreizen. In Duitsland was de onbekende man kort daarvoor bij een eerder bezoek aan zijn vrouw ook nog eens bestolen van al zijn spullen. Omdat hij mede daardoor niet meer beschikte over de benodigde financiën om de benzine voor de reis te betalen, deed hij een beroep op de medelievendheid van de zuster. In goed vertrouwen en onder de belofte te zullen terug te betalen gaf de zuster de onbekend man een geldbedrag van 30 euro waarna deze vertrok. Later begon de zuster te twijfelen aan de oprechtheid van de man en raadpleegde de politie. Omdat de mogelijkheid nog bestaat dat de man zijn afspraken nakomt en de 30 euro nog zal terugbetalen, is er nog geen aangifte opgenomen. Maar ook de politie twijfelt aan de oprechtheid van de man. Dit mede omdat het voorval veel lijkt op een ruim een week daarvoor soortgelijk plaatsgehad hebbend geval waarbij vermoedelijk dezelfde man bij een geestelijke in het stadsdeel Mariaberg te Maastricht op een soortgelijke wijze bedelde om geld en dit ook kreeg. Het signalement van de man komt vrijwel overeen, eveneens zijn verhaal.

Maastricht, boete van 2400 euro voor hennepkwekerij. In een woning aan de Arkebusrwue te Maastricht heeft de politie maandagmorgen 10 februari 2003 een hennepkwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van het vermoeden dat er in de betreffende woning een hennepkwekerij aanwezig was stelde de politie in aanwezigheid van de bewoonster een onderzoek in. Op de zolderverdieping werd de hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 315 hennepplanten. Daarnaast trof de politie tevens de benodigde apparatuur voor de kweek van hennep aan. Zo werden transformatoren, koolstoffilters, tijdklokken, verwarmingselementen en groeilampen aangetroffen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Bij onderzoek van medewerkers van Essent bleek de stroom illegaal betrokken te worden. Tegen de bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht kreeg zij van de Officier van Justitie een transactievoorstel van 2400 euro aangeboden. Bij niet betalen zal zij zich bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden. Het proces-verbaal van de diefstal van de elektriciteit wordt door Essent volgt nog.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-02-2003 '
Lees ook