Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RK;13.30 u) Dinsdag, 11 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bolletjes
Bij controle afgelopen maandagavond op de Spoorsingel in Heerlen van een 23-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats ontdekte de politie een viertal bolletjes met verdovende middelen, vermoedelijk cocaine, in de mouw van zijn jasje. Bij nader onderzoek kwamen er nog eens acht bolletjes met vermoedelijk cocaine uit zijn kleding tevoorschijn. De verdovende middelen (moet overigens nog nader onderzocht worden of het daadwerkelijk om drugs gaat) met een totaalgewicht van ongeveer tien gram, werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 00.30 uur in Heerlen bij haar woning in Heerlen een 30-jarige vrouw en een 31-jarige man, eveneens uit Heerlen aangehouden. De vrouw kwam vannacht vlakbij haar woning in haar auto een bocht omgereden waarbij ze bijna tegen de achterzijde van de politie-auto botste. Vermoedelijk omdat de bestuurster daarvan schrok, sloeg pardoes de motor van de auto af. Uiteindelijk parkeerde de vrouw haar auto op een parkeerplaats, teneinde samen met de Heerlenaar die bij haar was naar haar woning te gaan. De politie wilde de vrouw aan een nadere controle onderwerpen (autopapieren), echter de vrouw weigerde iedere medewerking daaraan. Ook na herhaalde vordering daartoe weigerde de vrouw iedere medewerking aan de controle, waarop de politie haar aanhield. Daartegen verzette de vrouw zich, waarbij zij op enig moment plotseling uithaalde en een van de agenten in het gezicht sloeg. De vrouw kon met de nodige moeite worden aangehouden en ook de Heerlenaar, die de politie op enig moment hinderde in het werk en gesommeerd was zich er niet mee te bemoeien, werd aangehouden. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in / maakt proces-verbaal op.

Heerlen; brand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdag omstreeks 02.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Karmelstraat in Heerlen. Bleek een trekker / vrachtauto, die zonder oplegger was geparkeerd op een parkeerplaats, in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust, echter kon niet meer voorkomen dat de trekker / vrachtauto nagenoeg geheel uitbrandde. De politie die een nader onderzoek instelt, vermoedt brandstichting. Zo heeft een getuige even tevoren een tweetal personen bij de trekker / vrachtauto gezien die vervolgens ieder in een afzonderlijke richting wegrenden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-03-2003 '
Lees ook