Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.30 uur) Dinsdag 11 maart 2003

Beek, snelheidscontroles.

Maandag 10 maart 2003 hebben in de gemeente Beek op twee verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Tussen 15.30 en 16.30 uur werd op de Maastrichterlaan te Beek gecontroleerd. Hier werd de snelheid gemeten van 400 motorvoertuigen waarvan 16 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Der hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km per uur.
Tussen 16.45 en 17.45 uur stond de radarauto opgesteld op de Prins Mauritslaan te Beek waar 710 motorvoertuigen op hun snelheid werden gecontroleerd. 34 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gereden snelheid bedroeg 74 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, vrouwen bestelen bejaarde.
Een 83 jarige inwoner van Sittard heeft maandagmiddag 10 maart 2003 bij de politie aangifte gedaan dat hij door vermoedelijk twee vrouwen in zijn woning bestolen werd.
Na aanbellen deed de bejaarde man omstreeks 14.00 uur de voordeur van zijn woning aan de Vrangendael te Sittard open. Een onbekende vrouw die met een Duits accent sprak vroeg de bewoner hem behulpzaam te zijn bij het invullen van een briefje bestemd voor de bovenburen die niet thuis waren. Samen met de onbekende vrouw werd in de keuken door de bewoner het briefje geschreven. Vermoedelijk heeft een tweede vrouw kans gezien de woning binnen te glippen via de niet afgesloten voordeur en ontvreemdde vanaf een slaapkamer enkele guldens, twee bankpassen en 50 euro en een pincode van een bankrekening. Nadat de onbekende vrouw de woning had verlaten trof de bewoner op de slaapkamer een geopend geldkistje aan waaruit de diefstal werd gepleegd. Na eerst de bankrekeningen geblokkeerd te hebben deed hij daarna aangifte bij de politie.

Geleen, drugs in woning aangetroffen.
De politie van Geleen heeft maandag 10 maart 2003 rond het middaguur een 43 jarige inwoner van Geleen aangehouden verdacht van het verhandelen van drugs vanuit zijn woning aan de Apolloniastraat te Geleen.
De politie startte tegen de bewoner van de Apolloniastraat te Geleen een onderzoek nadat er bezoekers van zijn woning werden aangehouden die daar drugs hadden gekocht. Op 10 maart voor de middag werd een inwoner van Beek aangehouden die een gebruikershoeveelheid drugs in zijn bezit had die ook hij in de betreffende woning gekocht had. De 43 jarige bewoner van de Apolloniastraat te Geleen werd door de politie rond het middaguur op grond van de Opiumwetgeving aangehouden toen hij terugkwam bij zijn woning. Bij een onderzoek in zijn woning trof de politie 145 gram softdrugs (hasjiesj) en 44 gram harddrugs (heroïne) aan. De drugs werden in beslaggenomen. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar hij in de loop van de middag in verzekering werd gesteld. Morgen wordt hij voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Sittard, synthetische drugs in beslaggenomen.
Door de politie Limburg-Zuid is op zaterdag 8 maart 2003 een aanzienlijke partij synthetische drugs in beslaggenomen. Deze drugs werden aangetroffen in de kofferbak van een personenauto. De verdovende middelen hebben een straatwaarde van ongeveer 500.000 Euro. Als verdachte werd door een arrestatieteam van de politie een 29 jarige automobilist woonachtig in Rotterdam aangehouden op de A-2 ter hoogte van Born.
De drugs alsmede de personenauto werden door de politie in beslaggenomen.
Vandaag 11 maart 2003 zijn door de politie in hun woning aangehouden de leveranciers van deze partij synthetische drugs. Dit betreffen een 38 jarige man en een 46 jarige vrouw uit Heerlen die inmiddels in verzekering zijn gesteld. Bij de huiszoeking werd een som geld in beslaggenomen. De 29 jarige automobilist wordt vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-03-2003 '
Lees ook