Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.45 uur) Zaterdag 11 mei 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 66 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagavond 10 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. De automobilist raakte vrijdagavond omstreeks 21.00 uur met zijn auto op de Provinciale weg N281 van de weg. Een langsrijdende politie auto bemerkte dit en stelde een onderzoek in. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De automobilist werd meegenomen aar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.6 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest door een takelbedrijf worden weggesleept.

Heerlen, motoren gestolen:
Ten nadele van een 45 jarige inwoner van Sittard werd vrijdagmiddag 10 mei 2002 op de Wijngaardsweg te Sittard een motor gestolen. De motor van het merk Honda, zwart van kleur, werd volgens getuigen gestolen door twee jongens die zich op een bromfiets verplaatsten en gebruik maakten van een breekvoorwerp. De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan.
Ook een 32 jarige inwoonster van Brunssum deed vrijdagmiddag aangifte van diefstal van haar motor. Zij had deze geparkeerd staan op de Vondelstraat te Brunssum. De motor stond langs de weg te koop en werd in een tijdsbestek van een half uurtje ontvreemd. De motor is van het merk Suzuki.

Nuth, winkeldiefstal:
Twee inwoners van Geleen, 32 en 43 jaar oud, zijn vrijdagavond 10 mei 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van een winkeldiefstal.
Een van beiden werd door personeel in het grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Thermiekstraat te Nuth aangetroffen terwijl van hem bekend was dat hij een winkelverbod had. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse. Bij het ingesteld onderzoek bleek dat hij niet alleen in de vestiging was gekomen maar samen met een tweede man. Deze werd bij een onderzoek op de parkeerplaats aangetroffen. Ook werd de door het tweetal gebruikte auto gevonden. Bij een onderzoek in deze auto werden vier pokomonspellen en een horloge aangetroffen die afkomstig uit winkel bleken te zijn. Deze waren niet afgerekend. Het tweetal is door de politie aangehouden wegens het plegen van lokaalvredebreuk en het plegen van een winkeldiefstal. Het tweetal werd aan het politiebureau ingesloten waar zij in de loop van de avond nog in verzekering werden gesteld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-05-2002 '
Lees ook