Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 16.40 uur) Zaterdag 11 mei 2002

Berg en Terblijt, 17 autos vernield:
Een 17 jarige inwoner van Berg en Terblijt heeft zaterdagmorgen 11 mei 2002 in zijn woonplaats 17 personenautos beschadigd. De jongen reed vannacht omstreeks 01.45 uur op zijn bromfiets door Berg en Terblijt en schopte vanaf zijn bromfiets tegen diverse spiegels van geparkeerde personenautos aan. Onder andere Op de Dries en de Pastoor Habetsstraat werden in totaal 17 personenautos daardoor beschadigd. Spiegels braken af, klapten om of door het trappen tegen de spiegels ontstond schade aan de auto zelf. Mogelijk zijn er nog meer autos beschadigd. Getuigen konden de politie vertellen wie de veroorzaker van de schade was. De 17 jarige inwoner van Berg en Terblijt werd daarop in zijn woning aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Diverse benadeelden hebben zich inmiddels aan het politiebureau gemeld voor het doen van aangifte van vernieling. De Raad voor de kinderbescherming wordt van het voorval op de hoogte gesteld.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 27 jarige inwoner van Verviers is zaterdagmorgen 11 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De inwoner van Verviers veroorzaakte omstreeks 02.50 uur op de Cauberg een lichte aanrijding met een andere personenauto waardoor aan beide personenautos schade ontstond. Dit gebeurde nadat de veroorzaker van het verkeersongeval op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer was terechtgekomen. Een ter plaatse gezonden politieauto trof beide partijen aan en stelde vast dat de veroorzaker alcohol gedronken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij de ademanalyse meerdere malen opzettelijk saboteerde. Hij werd daarop ingesloten. De door de inwoner van Verviers gebruikte auto bleek uit de kentekenregistratie in België geschoond te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij onrechtmatig van de auto gebruik gemaakt. Wat er verder aan de hand met deze auto is wordt uitgezocht. Tegen de inwoner van Verviers wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.

Ook tegen een 44 jarige inwoner van Berg en Terblijt werd zaterdagmorgen 11 mei proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Een politiepatrouille controleerde omstreeks 01.40 uur op het Geulpark te Valkenburg de automobilist uit Berg en Terblijt. Bij het eerste contact bleek deze naar drank te ruiken waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner van Berg en Terblijt werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, jeugdige inbrekers aangehouden:
Een 13 en een 15 jarige inwoner van Maastricht zijn vrijdagmiddag 10 mei 2002 aangehouden nadat zij een poging tot inbraak pleegden in een woning aan de Daaldersruwe te Maastricht.
Buurtbewoners reageerden vrijdagmiddag omstreeks 13.15 uur op het geluid van glasgerinkel en namen poolshoogte. Zij zagen een vernielde ruit van een woning aan de Daaldersruwe. Vrijwel tegelijkertijd rende er aan de achterzijde van de betreffende woning twee jeugdigen weg die na een korte achtervolging op de Pergamijndonk achterhaald konden worden. Zij werden daarna aan de politie ter beschikking gesteld. De jongens werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het tweetal bekende daar tijdens hun verhoor een poging te hebben gedaan om in de betreffende woning in te breken. Na verhoor is het tweetal in vrijheid gesteld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-05-2002 '
Lees ook